[操作疑難] 已有一個固定手機號碼 想養住佢, Mnp去邊間最平 ?

Hello係一年$40, 三既029mnp 一年係$90 ?最平係$Hello?

你當我單養no,  我會用另一張年卡做副號

via HKEPC Reader for Android

Hello係一年$40, 三既029mnp 一年係$90 ?最平係$Hello?

你當我單養no,  我會用另一張年卡做副號

via HKE ...
rebmup 發表於 2020-10-1 17:43

萬能你唔開029都得
淨係增值已經續到
$50

但係hello你要mnp到先得 萬能冇呢個問題

萬能你唔開029都得
淨係增值已經續到
$50

但係hello你要mnp到先得 萬能冇呢個問題

via HKEPC Reader fo ...
lkclkc2003 發表於 2020-10-1 18:25

萬能只mnp,  唔開029 , $50 就可以mnp 到  ?養住佢,  下年增值$50又養一年 ?

回復 3 #rebmup

第一年去直銷就應該硬食張紅卷先
不過要計到盡可以賣完紅再買綠再增值

第二年開始就綠卷ok

萬能只mnp,  唔開029 , $50 就可以mnp 到  ?養住佢,  下年增值$50又養一年 ?

via HKEPC Reader for A ...
rebmup 發表於 2020-10-1 18:29

好似依加$10 MNP + $50券
MNP有180日有效期, 可以就夠期先入當券又多360日, TOTAL 頭180+360日 係$60

之後每年自己出去用$4X 買$50券 加多360日

長遠計落都係3萬能抵D.
唔洗月交2蚊. 餘額又抵用D

好似依加$10 MNP + $50券
MNP有180日有效期, 可以就夠期先入當券又多360日, TOTAL 頭180+360日 係$60

之 ...
3kiu 發表於 2020-10-1 18:42

往直銷做萬能MNP實在最少要比幾錢?
請唔好「好似」。

往直銷做萬能MNP實在最少要比幾錢?
請唔好「好似」。
lolai 發表於 2020-10-1 19:04

9月頭旺角mnp萬能
比90蚊, 一張10蚊白咭和2張50增值券

$90mnp好抵,
可以放其中一張增值券(如跟2張$50)
咁有年幾去養號!

張白咭半年有效, 如果等半年再增值可以延期360日。

50增值券網上最便賣37蚊。

但我唔記增值券幾耐前用, 立即增值完掉左了