金鐘力寶中心一座高層網絡接收疑問

最近係公司發現自己用CSL/1010 完全無信號, 間唔中有1格, 諗住想再了解下有無邊間可以正常通到話同用到whatsapp??
當然直接用自己數據好過連公司wifi 好耐之前買過CMHK 儲值卡試過, 收到1-2格但打入打出都唔得

其實 力寶中心 高層 有咩特別,印象中隔一段時間就有人問?

而家儲值卡咁平,買哂幾個台既卡試好過啦
咩角落出末無人比自已清楚

力寶已經出現銀主盤,有怨氣,兩部雙卡手機已經可以收晒四個台 .

應該係舊建築, 阻隔左D SIGNAL?

1988年樓,莫非係設計問題?

最近係公司發現自己用CSL/1010 完全無信號, 間唔有1格, 諗住想再了解下有無邊間可以正常通到話??
當然直接 ...
chowegg 發表於 2020-10-12 02:18

唔同OFFICE 真係唔同情況, 真係要買張卡試先知
我試過一間A台收到B台收唔到, 轉左工就B台收到A台收唔到...

最近係公司發現自己用CSL/1010 完全無信號, 間唔有1格, 諗住想再了解下有無邊間可以正常通到話??
當然直接 ...
chowegg 發表於 2020-10-12 02:18

https://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?fid=44&tid=2481957
ching,請睇上年有人報告力寶中心室內手機網絡情況

起樓果陣無預留室間放室內bts

其實 力寶中心 高層 有咩特別,印象中隔一段時間就有人問?

而家儲值卡咁平,買哂幾個台既卡試好過啦
咩角 ...
NeTZoO 發表於 2020-10-12 08:08

呆灣辦事處

ching,請睇上年有人報告力寶中心室內手機網絡情況
boot 發表於 2020-10-12 22:42

謝謝你, 我舊年都有睇但估唔到呢家CSL/1010 係商業區大廈接收會愈來愈差