求(返工對客用)通話+低用量數據plan推介!

返新工要有個number比客人call/WhatsApp到自己,想請教下各位應該,有咩平plan適合我用??

每月要求:
通話:大約300-500分鐘左右
數據:WhatsApp為主,一個月大約用1-2GB
其他要求:電話number要長keep唔想成日轉

暫時我自己睇club sim $58免簽約plan,符合到我要求,想問下大家仲有冇其他推介??

去百佳買張So SIM,每月約$33+8 = 41,每月 50-60G & 每半年1000分鐘,點都夠傾。

最近最好唔好用衫
最近百佳張平咭太多人用,令到萬能同上台都話上網慢左同成日斷
唔知幾時先正常返
電話接收情況就冇人提過
因為而家冇乜人打電話

所以D咭多數都係多data+少分鐘
可能你可以睇下imc
買個1x gb+1000gb 一年的plan
再另外買分鐘

通話添加 500分鐘         不變         現有分鐘 +500分鐘         不變         $38        
通話添加 1000分鐘         不變         現有分鐘 +1000分鐘         不變         $58        
通話添加 2000分鐘         不變         現有分鐘 +2000分鐘         不變         $108

可以避開衫 又一定平過 club
http://imc-networks.com.hk/imc/lang/zh-hk/recharge.php

不過imc好似冇留言信箱,睇你介唔介意

去百佳買張So SIM,每月約$33+8 = 41,每月 50-60G & 每半年1000分鐘,點都夠傾。
tatata 發表於 2020-11-8 22:06

樓主低用量,唔駛用到so sim咁貴

雙卡的話,將通話同數據分開,通話用hello(難mnp)或imc(易mnp),數據用年卡029或者其他平卡,好處係可以隨時轉,例如之前免費club sim書法code、simplifly 5蚊、免費mytvsuper sim,同埋依家so sim成日斷線,可以暫時用住其他台先

單卡的話直接mnp去年卡然後開029

樓主低用量,唔駛用到so sim咁貴

雙卡的話,將通話同數據分開,通話用hello(難mnp)或imc(易mnp ...
edenli 發表於 2020-11-8 22:34

年卡029比sosim拖累,個post入面個個ching都叫曬救命,準備轉走
我儲夠錢原本想開plan而家都唔敢開住
唔知幾時會回復正常
定係我D錢已凍過水

年卡029比sosim拖累,個post入面個個ching都叫曬救命,準備轉走
唔 ...
蛋牛治 發表於 2020-11-8 22:40

咁又係,唔想煩的話imc是不錯的選擇,好處係mnp方便,續約方便,加plan方便,要聯絡imc公司負責人都方便,我去hello成佛前都係用imc

不過唔好處係d通話費算幾貴,我唔知其他人點用,我d fd次次打比我都用手機,用whatsapp call好lag,又唔肯打字,我覺得樓主case有d似我,每月當500分鍾,1年就需要6000分鍾,無記錯通話每秒hello係0.03,3萬能係0.05,而imc係0.06~0.08左右

唔 ...
蛋牛治 發表於 2020-11-8 22:40

我有萬能咭都唔用住, 3依家重災區, 我用3HK都慢晒, 好彩啱啱用晒.......

依家用張"激" $120 60GB頂住, 速度都去倒60-80.......not bad...

最近最好唔好用衫
最近百佳張平咭太多人用,令到萬能同上台都話上網慢左同成日斷
唔知幾時先正常返
電話 ...
蛋牛治 發表於 2020-11-8 22:34

Thank you 師兄。
IMC睇嚟係一個唔錯嘅選擇,我可以開一個平嘅年plan,唔夠用再增值分鐘/數據

咁又係,唔想煩的話imc是不錯的選擇,好處係mnp方便,續約方便,加plan方便,要聯絡imc公司負責人都 ...
edenli 發表於 2020-11-8 22:48

hello近一兩年成佛難度比之前更高
唔知係貨源少左定多左人排隊定D職員...?

我有萬能咭都唔用住, 3依家重災區, 我用3HK都慢晒, 好彩啱啱用晒.......

依家用張"激" $120 60GB頂住,  ...
wlai888 發表於 2020-11-8 22:49

我而家都用緊vgb
唔敢開萬能plan
唔知3幾時,或者有冇機會正常返
好坦白講,個問題咁明顯
唔信管理層唔知