8 字頭流動電話號碼使用情況

其實主要邊D公司會有呢?
有幾多市民會用緊?
因為見百佳中獎個清單入面,8 字頭中獎的都有一定數量。

其實主要邊D公司會有呢?
有幾多市民會用緊?
因為見百佳中獎個清單入面,8 字頭中獎的都有一定數量。 ...
tp380 發表於 2020-11-9 09:04
根據官府公開文件﹐未有8字頭的號碼供流動手提使用。

https://www.google.com/url?sa=t& ... tZyQhehb9N1XUnqclyb

根據官府公開文件﹐未有8字頭的號碼供流動手提使用。
peter_chan 發表於 2020-11-9 09:36

你個份outdated,呢份已經有8字頭分配
https://www.ofca.gov.hk/filemana ... ent_311/no_plan.pdf

我在觀塘重建區見到告示上的聯絡電話是8481字頭

目前有四段分配了:
CT 84800000~84809999 10000個
SM 84810000~84819999 10000個
SMT 84850000~84899999 50000個
CMHK 84900000~84999999 100000個
一共17萬個。

其實有幾多真係會落係普通用家手中?
我見識少,真係無識人有。

有8 字頭的都係以前的ONECALL。

其實有幾多真係會落係普通用家手中?
我見識少,真係無識人有。

有8 字頭的都係以前的ONECALL。 ...
tp380 發表於 2020-11-9 15:22

睇下有幾多 "新" 用家﹐新開台並且選用囉。

好處就係 99% 係全新number﹐可以開XX寶呃優惠﹐廣告電話亦較少。

壞處就係好多人會以為係假電話﹐廣告電話﹐唔會接聽你的電話。

84 字頭...... 即刻可以放棄

84 字頭...... 即刻可以放棄
Ksec 發表於 2020-11-9 16:31

848 - 發世發  ﹐都唔差

8480 已分配給中國電信國際 (2020年5月)
8481 已分配給新移動通訊 (2018年10月)
8485-8489 已分配給數碼通 (2020年3月)
849 已分配給中國移動香港 (2020年8月)

回復 4 #kwchin

8481字頭已有兩年了