要一個儲值卡號碼

本身用緊個CSL 5G PLAN
因為一D事我唔想要而家呢個號碼
岩岩問左CSL 佢話有個其他號碼
就可以取消現在既號碼
但要比100行政費
想問而家最平既儲值卡係幾錢
我只係想要轉個號碼
邊到多選擇 唔該
越平越好

都係一句啦,兩個號碼有段時間交接期好啲,改好晒通知好晒,先正式冚咗舊好啲。 ...
sojoke 發表於 2020-11-12 16:15

其實我都冇乜咩要改
我得張VISA卡
得個HSBC銀行
轉其實好易

換號碼,唔只要通知親友,重要通知埋銀行,我諗起就覺得麻煩

唔緊要啦
睇我個名都知我冇朋友
電子錢包呢D都唔緊要啦
多謝大家解答 ...
獨行俠 發表於 2020-11-11 21:13

都係一句啦,兩個號碼有段時間交接期好啲,改好晒通知好晒,先正式冚咗舊好啲。

其實忘記一個人,應該係忘記人哋個號碼,點會反而唔要自己個號碼咁奇怪?講真,WhatsApp 轉電話號碼唔難, ...
sojoke 發表於 2020-11-10 09:26

唔緊要啦
睇我個名都知我冇朋友
電子錢包呢D都唔緊要啦
多謝大家解答

既然你咁清楚有白咭,咁仲邊駛問咁多
快D 搵張白咭去帶號把啦
BTW 唔信你問吓其他做過hello mnp 嘅師兄,h ...
leolaw 發表於 2020-11-10 13:36

應該咁講,hello port in 卡通常由曾經帶號嘅過期卡改成白卡,就算原本有號,攞得出嚟mnp嘅個號碼已不再有效。至於張卡係改成白卡,定直接冚舊號碼,要csl技術部門先答到。

可能真實情況係,根本任何儲值卡都可以帶號冚落去都唔定。

供MNP port in的儲值卡是沒有號碼的「白卡」,不是有號是的。

via HKEPC Reader for Android ...
daemongmong 發表於 2020-11-10 12:29

既然你咁清楚有白咭,咁仲邊駛問咁多
快D 搵張白咭去帶號把啦
BTW 唔信你問吓其他做過hello mnp 嘅師兄,hello mnp 咭係唔一定係白咭囉

理論上係得嘅,其實mnp hello 咭都係咁做
不過d台連mnp 儲值咭都唔想做,點會想攪咁多野呀 ...
leolaw 發表於 2020-11-10 11:08

供MNP port in的儲值卡是沒有號碼的「白卡」,不是有號是的。

via HKEPC Reader for Android

不過d台連mnp 儲值咭都唔想做,點會想攪咁多野呀 ...
leolaw 發表於 2020-11-10 11:08

樓主用緊CSL個5G PLAN, 最平都兩舊水, 應該肯幫佢攪......

有號碼的儲值卡可以轉號碼 (以自攜的代替) 嗎?

via HKEPC Reader for Android
daemongmong 發表於 2020-11-10 10:00

不過d台連mnp 儲值咭都唔想做,點會想攪咁多野呀