今日是成人網,日後可能是政治討論區。自重啦。
FL2011 發表於 2021-1-5 19:38

cmhk 上網+華為+簡體中文windows  你放心, 大公報實睇到

會唔會係,簡體windows,有內鬼?

昨天開始一切恢復正常,dns 用返 cmhk

昨天開始一切恢復正常,dns 用返 cmhk
FL2011 發表於 2021-1-6 08:53

2011弟,上得這站,我估你都唔係十歲咁細。

睇少的,保身呀!

不要太政治化,一切恢復正常,我已經移除 8.8.8.8 and 8.8.4.4 google public dns

回覆 45# FL2011

既然用google DNS正常番, 點解仲要轉番ISP DNS??
我冇用ISP DNS好多年, 穩定好多wor

Why You Shouldn't Use Your ISP's Default DNS Server
https://www.howtogeek.com/664608 ... default-dns-server/

又話全套用哂華為上網一定唔會有問題既
原來d所謂華為信仰係完全經唔起不能上咸網既考驗?
...
留白兄 發表於 2021-1-4 21:10

回帶回得靚   

樓主都係唔好用Google DNS 喇
Google 唔係用華為
美帝啲嘢同華為唔夾㗎

咪話我有好嘢唔益你
南京信風 DNS
114.114.114.114
國家級DNS 一定係華為
又有加乘

回帶回得靚   

美帝啲嘢同華為唔夾㗎

咪話 ...
Shunpike 發表於 2021-1-7 14:28

用114.....唔知可否睇到國內啲香港電影?

今晚/假期試下先。希望因114...唔封香港ip address.

回帶回得靚   

美帝啲嘢同華為唔夾㗎

咪話 ...
Shunpike 發表於 2021-1-7 14:28

又係呢d政治野帶入來,你都就來玩完啦,舉美國國旗都無用啦!
甘討厭華爲,你咪同電訊商講啦,叫曬香港電訊商唔好用華爲啦。

回覆  FL2011

既然用google DNS正常番, 點解仲要轉番ISP DNS??
我冇用ISP DNS好多年, 穩定好多wor

...
bighead 發表於 2021-1-7 14:00

多謝,我會參考。
手機連上屋企WiFi,又要改成 8.8.8.8?
手機要改好似好麻煩播