[操作疑難] Simbox 疑難

得 EPC 師兄指點,買了Simbox 多卡寶,將來出國用,
咸魚 ,人仔408買全新國內版,一定唔系最平,香港用到,
1.  無法攔截Junk Calls,試過用內置的廣告攔截,唔掂,正常Call都會攔截,
2.  用GlocalMe Call app 收call,無名顯示,app已經開聯絡人權限都系唔得!
3.  一部多卡寶,只可以跟一部手提電話,兩夫婦便要買兩部多卡寶,一人一部!
4.  一部多卡寶,每月有無限通話分鐘呢?我見佢過200分鐘,要另外買plan?
希望有師兄可以教吓點處理?

乜SimBox有無限分鐘咩?以我所知你用邊張sim通話,就扣你本身張sim嘅通話分鐘

via HKEPC Reader for Android

得 EPC 師兄指點,買了Simbox 多卡寶,將來出國用,
咸魚 ,人仔408買全新國內版,一定唔系最平,香港用到 ...
blkbd5 發表於 2021-1-6 11:48

新機賣499人仔,做乜要買咸魚?

新機賣499人仔,做乜要買咸魚?
lasally 發表於 2021-1-6 13:49

樓主買"全新"國內版,人仔408

乜SimBox有無限分鐘咩?以我所知你用邊張sim通話,就扣你本身張sim嘅通話分鐘

via HKEPC Reader for Andro ...
控制 發表於 2021-1-6 13:30

我講緊多卡寶本身每月通話分鐘,是否只容許200分鐘?
原身電話卡,可以系2/3k分鐘通話的,所以問題不在原電話卡上!

回復 5 #blkbd5

我都有用SimBox,但以我所知SimBox本身冇通話分鐘限制,即通話只扣你插喺SimBox入面張sim嘅通話分鐘/錢

其實會唔會有app做到類似功能?
事關好多人都有舊電話唔好晒

另外收Call顯示人名嗰個你要將你本身手機嘅聯絡人導入個SimBox,咁由SimBox接電話先顯示到,你講嗰個聯絡人權限係由手機導入聯絡人去SimBox用嘅

另外收Call顯示人名嗰個你要將你本身手機嘅聯絡人導入個SimBox,咁由SimBox接電話先顯示到,你講嗰個聯絡人 ...
控制 發表於 2021-1-6 14:35

師兄,明白了,在GlocalMe app入面,import contact入去,先可以有名顯示,謝相告!

回復 blkbd5

我都有用SimBox,但以我所知SimBox本身冇通話分鐘限制,即通話只扣你插喺SimBox入面張sim嘅通 ...
控制 發表於 2021-1-6 14:24

我上網揾過,冇講過多卡寶有通話分鐘限制,但個app入面,member home,有monthly fee選項,200分鐘,所以我驚佢過咗200分鐘就要收錢,唔敢肯定實際會係點?