求意見 Huawei usb dongle e83720 which one?

我見有兩隻版本。。 153同埋155

如果我愛嚟插SoSim卡嘅話應該買邊隻好啲?

唔該曬

Band 40

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - iOS(4.0.2)

thank you..

其實呢隻無2ca,所以買153同155,速度唔會有分別

我見有兩隻版本。。 153同埋155

如果我愛嚟插SoSim卡嘅話應該買邊隻好啲?

唔該曬 ...
jajalam 發表於 2021-1-6 12:09

155 有 band 1, 3, 5, 7, 8 , 20, 38, 40, 41

153 有 band 1, 3, 7, 8, 20

如只用sosim, 無分别。

我就建議買155。

155 有 band 1, 3, 5, 7, 8 , 20, 38, 40, 41

153 有 band 1, 3, 7, 8, 20

如用sosim, 無分别。 ...
lolai 發表於 2021-1-6 21:28

sosim = 3hk, 153 同 155 (多左band 40) 真係無分別?!

2CA 係乜嘢嚟㗎?sosim用佢係唔係會快啲嘅呢?唔用佢得唔得嘅呢?

我而家用緊紅米6A水貨.

如果我轉用華為呢隻wi-fi dongle會唔會好啲呢?

via HKEPC Reader for Android

2CA 係乜嘢嚟㗎?sosim用佢係唔係會快啲嘅呢?唔用佢得唔得嘅呢?

我而家用緊紅米6A水貨.

如果我轉用華為 ...
jajalam 發表於 2021-1-6 23:55

樽頸不在硬件,在sosim。
如果你用6A用得好地地,何需換新呢。

sosim = 3hk, 153 同 155 (多左band 40) 真係無分別?!
tol4kzk 發表於 2021-1-6 22:29

你是對的,155多了band 40。
但樽頸不在硬件,在sosim。

再多幾個band,都係咁快(慢)。

我上文仍建議買155,是因回內地亦可用它。

820 好似係155嘅2020版本?

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)