留號碼當然係萬能卡啦.
ze123 發表於 2021-1-8 11:47 AM

如果增值續命係咩玩法?

續命$198 38GB年費計劃。有無多D資料?CALL上台佢淨係比呢堆我選!
xxmartin 發表於 2021-1-8 12:28

如果吾需要打電話,可以用信用卡,繳費靈,將餘額充值至$205,再開一年$198年plan,剩返嗰幾蚊留返下次mnp用得著。

再睇番,你都可以照佢意思入$98開個10GB用下,如果夠用都OK,不過你就依舊有七十幾蚊餘額喺張卡入面,唯有打多啲電話用哂佢,又或者如果用得著開埋佢個大陸漫遊數據服務(每Mb收費$0.5)用盡佢(申請前先問問佢仲有冇得開呢個服務)。不過mnp記得留番幾蚊。

如果吾需要打電話,可以用信用卡,繳費靈,將餘額充值至$205,再開一年$198年plan,剩返嗰幾蚊留返下次m ...
論壇新手 發表於 2021-1-8 12:46 PM

電話點都會間中打下,唔長氣果隻,最後決定充多三草野,續$98蚊送$30(600分鐘10GB一年PLAN),然後再買出張百靈蚊60GB抵用既年卡,明唔明智?

電話點都會間中打下,唔長氣果隻,最後決定充多三草野,續$98蚊送$30(600分鐘10GB一年PLAN),然後再 ...
xxmartin 發表於 2021-1-8 13:18

$98好似要"全數入賬"喎,你有冇睇清楚?入三草野佢哋受理?

咁 的服務,就應該早走早着啦,唔好再增值了.
ze123 發表於 2021-1-8 12:19

一見More....都應該唔好買啦!
樓主年少. 一定未聽過大名鼎鼎既"十驚惶"

電話點都會間中打下,唔長氣果隻,最後決定充多三草野,續$98蚊送$30(600分鐘10GB一年PLAN),然後再 ...
xxmartin 發表於 2021-1-8 13:18

多口問句。張卡好吾好用?

如果吾好用,轉走佢。

如果增值續命係咩玩法?
xxmartin 發表於 2021-1-8 12:40

萬能卡有專題帖#1 有教學.

$98好似要"全數入賬"喎,你有冇睇清楚?入三草野佢哋受理?
論壇新手 發表於 2021-1-8 01:52 PM
乜野全數入帳?我入番錢落個戶口,到時就夾埋一條數,再開個plan點解唔得?

乜野全數入帳?我入番錢落個戶口,到時就夾埋一條數,再開個plan點解唔得? ...
xxmartin 發表於 2021-1-8 15:17

你用乜方法入三草野? 入左未?

你用乜方法入三草野? 入左未?
FT907 發表於 2021-1-8 15:26

仲入錢?