[資源] 呢張年卡就玩完!有無mnp年卡繼續用到?

明明仲有成個月先夠期,又check唔到仲有幾多data(無回覆),依家只能打電話上唔到網,想問各位師兄!想留番佢個號碼,mnp去其他年卡,有咩選擇?謝謝[img][/img]

只有幾個選擇。

via HKEPC Reader for Android

只有幾個選擇。

via HKEPC Reader for Android
daemongmong 發表於 2021-1-7 08:12 PM

check過充值方法用番呢間都ok,call過上台比左兩個plan我選,一個數據連通話(貴過出面買卡nmp)、一個淨數據但係舊卡通話既餘額可以過渡!(都係貴過出面少少)...............

明明仲有成個月先夠期,又check唔到仲有幾多data(無回覆),依家只能打電話上唔到網,想問各位師兄!想留番 ...
xxmartin 發表於 2021-1-7 19:44

https://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?fid=44&tid=2527238

watadou 發表於 2021-1-7 09:29 PM

謝謝提供!問多句,mnp依家旺角38新鋪?堅定流?無留電話驚出到去摸門釘!

check過充值方法用番呢間都ok,call過上台比左兩個plan我選,一個數據連通話(貴過出面買卡nmp)、一個淨數 ...
xxmartin 發表於 2021-1-7 20:25

正常充值都係會比買過一張新卡貴。

謝謝提供!問多句,mnp依家旺角38新鋪?堅定流?無留電話驚出到去摸門釘! ...
xxmartin 發表於 2021-1-7 22:27

九龍旺角道38-44 號龍旺大廈地下1 A 號舖

正常充值都係會比買過一張新卡貴。
論壇新手 發表於 2021-1-8 12:23 AM

依家好難決定,張卡仲有七十幾蚊餘額,打過去現代問,佢教我先再增值,夾埋淨番既餘額,然後再直接開通比舊客用果d 淨數據年費plan(同樣G數但無語音送,貴過市面新卡約六十到一百),但就可以keep番舊號之餘,唔使攪咁多直接用番舊卡!

另一個方案就係直接囉依家就過期既卡MNP hello.......淨養號,另外再買市面年費數據卡用!計過一次性成本會再貴前者約百多元,但就唔使年年擔心號碼過渡問題(半年充一次$20值就得),數據就用完隨便見邊張平就買邊張無顧慮

依家好難決定,張卡仲有七十幾蚊餘額,打過去現代問,佢教我先再增值,夾埋淨番既餘額,然後再直接 ...
xxmartin 發表於 2021-1-8 02:09

MNP 去 hello咁易? 你同佛有冇緣先? 冇緣去十幾次都未必能夠成佛!
穩陣就俾$90 過3台, 買 029 PLAN或 $65/365 days 無限通話 VOLTE plan

MNP 去 hello咁易? 你同佛有冇緣先? 冇緣去十幾次都未必能夠成佛!
穩陣就俾$90 過3台, 買 029 PLAN或 $65 ...
FT907 發表於 2021-1-8 08:38 AM

呢篇介紹,乜野"暫時只支援現有已 MNP 儲值卡"即係咩意思?要之前成功mnp過既號碼先可以去3仔MNP 029?029又係乜黎?