自由鳥難民~~~

想轉3HK 4.5G 1100Mbps
但見其他人話收得好差
想問下係咪真係唔掂~~

但見其他人話收得好差
想問下係咪真係唔掂~~
joe2008 發表於 2021-1-13 15:58

4.5G 有1100Mbps....利害

4.5G 有1100Mbps....利害
tol4kzk 發表於 2021-1-13 16:01

佢係咁寫, 係咪老千

佢係咁寫, 係咪老千
joe2008 發表於 2021-1-13 16:10

理論

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - iOS(4.0.2)

其實我都未搞得清4.5G的最高速度係幾多,只知*理論值*遠多於1Gbps

買張sosim去你常用地區試完再決定

其實我都未搞得清4.5G的最高速度係幾多,只知*理論值*遠多於1Gbps
slt 發表於 2021-1-13 23:12

近發射站的確可以去到1Gbps,不過因為唔止你一個人用,所以如果去到100Mbps以上已經好快,但好多時都係50Mbps以下

買張sosim去你常用地區試完再決定

近發射站的確可以去到1Gbps,不過因為唔止你一個人用,所以如果去到100Mb ...
k20031102 發表於 2021-1-14 08:14

請問有邊部電話食到4G 1Gbps?
認真,正常使用21Mbps/42Mbps已經好足夠,3台用儲值卡平好多,睇需求自己選擇用3萬定SOSIM,鍾情上台既就用$138無限21Mbps plan或者$68 5GB 21Mbps。

理論  

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - iOS(4.0.2)
tol4kzk 發表於 2021-1-13 16:12

樽頸?

但見其他人話收得好差
想問下係咪真係唔掂~~
joe2008 發表於 2021-1-13 15:58

其實MO SIM 都係無合約, 既然你用開自由鳥, 可以轉去MO SIM 試試自己出入既地方

回復 7 #klch0214

先唔計個台限幾多

4G手機如寫住Cat16,個下載最高速度(當然係理論值)係可以去到接近1Gbps;Cat20 甚至去到2Gbps(Mi 9 Pro, *** S10/Note10及之後型號)