儲值卡 : 身處海外飛線

如果已經身處海外 , 用**21* 飛線去另一個hk number ,  是否成功及會否有漫遊收費 , 請問有沒有人實際測試過 ?

唔會

好多年前試過得
當時用1010
但依家好多會員都話唔得
唔知係咪改咗例
真係有需要不妨自己試下
反正無咩成本

中國好可愛

現用Smartone儲值卡, 身處海外。用**21* 飛線去另一個hk number, OK。

回覆 4# wilton

thank you , wilton 兄 , 假設你由 香港電話A 飛線去 香港電話B

請問有沒有實際測試 , 如果真係有人打你香港電話A ,你用香港電話B接聽 , 有沒有出現奇怪收費?

回覆  wilton

thank you , wilton 兄 , 假設你由 香港電話A 飛線去 香港電話B

請問有沒有實際測試 , 如 ...
woolungtea 發表於 2021-2-1 13:01

點解唔用simbox?
我已經setup好!

回覆  wilton

唔使測試,冇理由有異常收費。
正常收費係
1. 如果A俾左來電轉接月費,就收B分鐘。
2. 如果A冇俾來電轉接月費, 咁A, B 都計分鐘收費, 或扣分鐘。

回覆 5# woolungtea

我相信沒有奇怪收費。但要看看你用的儲值卡條款, 好似有啲儲值咭,飛線本身唔需要收錢,但飛線時使用的分鐘是需要收費。但我嗰張,係飛線本身需要收錢,但飛線使用的分鐘是不用收費。

回覆 6# blkbd5

我喺香港已經無親無故,所以冇本事用simbox...........

回覆  wilton

用**21*係直接飛線去指定號碼,所以應該唔會有額外收費,除非你個號碼飛線要收airtime

記住只係**21*,其他3種飛線就機會有其他問題