[操作疑難] 鴨聊佳問題

買咗張70G,裏面無說明書只有卡,係咪正常?

未試activate,有無得check係咪比人開咗卡?

唔該先,

愈平, 包裝愈精簡

回復 1 #neo338388

好似係無說明書喎!

最簡單你插張SIM卡入電話,會即收SMS, 睇下到期日及餘下流量咪知道破左處未囉!

回復 neo338388

好似係無說明書喎!  

最簡單你插張SIM卡入電話,會即收SMS, 睇下到期日及餘下流量咪 ...
antonyhk 發表於 2021-2-4 12:29

咁咪activate咗

data 係咪都係年半期?

買咗張70G,裏面無說明書只有卡,係咪正常?

未試activate,有無得check係咪比人開咗卡?

唔該先, ...
neo338388 發表於 2021-2-3 18:24

鴨  一向都係冇說明書㗎啦

data 係咪都係年半期?
gigima 發表於 2021-2-4 14:11

如果你係2020年12月31日前開卡嘅   開卡後會話你知一年期.
之後(其實係早幾日已經有人收到) 會收到sms, 話會4月有通知會延長半年至2022年 6月30號.

如果你係2021年1月1日或之後才開卡嘅, 有冇得延期就唔知喇

咁咪activate咗
raym123 發表於 2021-2-4 12:31

你唔插卡入去check....仲有個方法嘅......就係睇下張sim卡金屬部分有冇刮痕
有嘅,就可能已經activate咗囉

你唔插卡入去check....仲有個方法嘅......就係睇下張sim卡金屬部分有冇刮痕
有嘅,就可能已經activat ...
FT907 發表於 2021-2-4 14:25

如果係走鬼檔, 我買咗會即插

因爲見到影片有說明書所以問下,如果無係正常就唔開住,用先activate。

https://www.youtube.com/watch?v= ... B%E9%A0%BB%E9%81%93

時間(1:25)