新手問儲值卡年卡問題

想去鴨記買張年卡
但系剛剛上網睇過 原來有d年卡系有固定完結日期 姐系唔系計你果日開就果日開始計365天?
甘我想問有邊d年卡系果日開就果日計算365日
想買50GB或以上年卡 有C兄有好推介嗎 謝謝

重要咩?我印象中最初3萬原生卡好似係咁,而家應該唔係?
其實你睇清楚到期日先買咪得囉,如果隻卡未賣畀你已開卡,有機會多過1年,少過既話通常會平啲賣。

想去鴨記買張年卡
但系剛剛上網睇過 原來有d年卡系有固定完結日期 姐系唔系計你果日開就果日開始計365天?
...
kolinteo125 發表於 16/2/2021 16:33

基本上你買張一年有效既,果日開咪果日計一年內有效囉

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

回覆 2# klch0214

我見網上那位人兄買左張30gb鴨仔年卡 佢上年4月開卡 到期日系12月31日 姐系得8個月使用時間

基本上你買張一年有效既,果日開咪果日計一年內有效囉

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1) ...
takeoto 發表於 2021-2-16 17:39

我見網上那位人兄買左張30gb鴨仔年卡
佢上年4月開卡 到期日系12月31日
姐系得8個月使用時間

大部分年卡係開果日計
有些一開卡計劃即生效
有些卡要手動開計劃

只有少部分卡係去到某一日。
我前幾年買過鴨年,但唔記得佢係唔係到年尾
有機會少過一年。
問檔主清楚d
同埋你拎起包裝上應該都有寫

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

大部分年卡係開果日計
有些一開卡計劃即生效
有些卡要手動開計劃

只有少部分卡係去到某一日。
我前幾年買 ...
kinkong80 發表於 2021-2-16 17:57

好的c兄
謝謝

首先
你工作地方或你使用地方邊個台收得好
鴨年(cmhk)
3萬
ValueGB(smartone)
都可以, (valueGB唔知有無50GB)

首先
你工作地方或你使用地方邊個台收得好
鴨年(cmhk)
3萬
ValueGB(smartone)
都可以, (valueGB唔知有 ...
kinkong80 發表於 2021-2-16 18:19

剛剛睇過有張叫your年卡
開卡送18gb 60+18 =78gb 130蚊
呢張好似幾底 csl網絡

剛剛睇過有張叫your年卡
開卡送18gb 60+18 =78gb 130蚊
呢張好似幾底 csl網絡 ...
kolinteo125 發表於 2021-2-16 18:56

留意網頁有提
新卡啟動優惠:
免費送 18GB / 365日 本地數據用量
優惠期至 2021年2月28日

即係今個月月底前要開卡才送18GB ( 假設優惠無延長 )