合約號碼轉去儲值卡先斬後凑和預先通知的分別?

號碼還有幾個月合約到期想立刻轉去儲值卡,預了給罰款~預先通知台好還是先轉儲值卡等收罰款單好?
罰款額是一樣嗎?

號碼還有幾個月合約到期想立刻轉去儲值卡,預了給罰款~預先通知台好還是先轉儲值卡等收罰款單好?
罰款額是 ...
porozo 發表於 2021-3-26 01:11

你既意思係轉去同台儲值卡
定係轉去其他台既儲值卡先?
你轉去其他台, 佢都未必比你out走個號碼啦
有d公司, 你差佢$1, 佢都hold住你個電話唔比走

應該無需要同舊台講,除非你覺得佢會有特別 PLAN 留到你。
如果你叫佢停咗反而會轉唔走。

試過 3HK 上台PLAN 轉走,未滿約會照俾你走。之後寄單俾你收罰金。

罰款額是 ...

你可以打電話同佢傾傾,睇下佢點樣收罰款,又或者畀埋餘下月費,打個電話去問下好過唔清唔楚.到時打死狗講價

罰款額是 ...

一切跟合約,  早走就準備俾$$$

通不通知都一樣

應該無需要同舊台講,除非你覺得佢會有特別 PLAN 留到你。
如果你叫佢停咗反而會轉唔走。
試過 3HK 上台PL ...
tp380 發表於 2021-3-26 09:26

我就是怕預先通知個台留難或者號碼有機會沒有了!

一切跟合約,  早走就準備俾$$$

通不通知都一樣
atwy 發表於 2021-3-26 18:54

請問預先通知走罰款和不通知轉走後收單罰款是否一樣?

錢就罰緊,係你違約,但係問下要罰幾多佢實知,唔使估估下,唔算通知算諮詢都好

請問預先通知走罰款和不通知轉走後收單罰款是否一樣?
porozo 發表於 2021-3-26 22:46

個 CS 唔會講亦唔知,  要會計部出罰單才知道

所以除非有必走的原因 !

我就是怕預先通知個台留難或者號碼有機會沒有了!
porozo 發表於 2021-3-26 22:45

不會的