我在13#已說過,不是上網問題,我也是用萬能,上網完全沒有問題,其他3台儲值卡更加沒有任何問題。
因為問 ...
csuse123 發表於 2021-3-28 13:33

我張sosim同chatime用剩歡樂通宵上網,但琴晚上唔到

via HKEPC Reader for Android

睇黎係3個系統冧檔
楓葉心 發表於 2021-3-27 14:49

I've two numbers using 3HK $138 數據王, no problem at all .  Monthly plan and prepaid sim are managed by different system, I suppose.

ps. Obviously you're not a 3HK user

我張sosim同chatime用剩歡樂通宵上網,但琴晚上唔到

via HKEPC Reader for Android
taison 發表於 2021-3-28 17:18

昨晚12時後我也有用chatime上網,上到的,直到1時半左右,但有兩次斷網,要reboot。
在凌晨1:25左右打##107#,很快便收到回覆sms,以下是router有關紀錄:

我隻北區最北,近兩日3仔訊號都唔穩定,收得差咗,室外有3Mb已經要感恩

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

I've two numbers using 3HK $138 數據王, no problem at all .  Monthly plan and prepaid sim are m ...
pc1668 發表於 2021-3-28 17:40

我都係用$138, 不過係MO+, 一切正常

新開卡用唔到. ,  用.##107#check ....  未有申請增值計劃

舊卡首月數據在今日早上0:00 收sms 停止,    但而家 仍用到數據  

正常返?
噚晚十一點用到清晨一點幾睇YouTube一直都好順
不過無測速所以唔知實際幾快
以前測試一直保持到6點幾Mbps
估計噚晚亦一樣

正常返?
噚晚十一點用到清晨一點幾睇YouTube一直都好順
不過無測速所以唔知實際幾快
以前測試一直保持到6 ...
jetflyer 發表於 2021-3-29 13:25

如我上面幅圖顯示,應該在28/3清晨就正常了,其實我每晚都差不多在同一時間(1:25~1:35)左右發出一個查詢碼,圖上就顯示收到回覆sms的時間,可見由22/3至27/3大部份日子都很遲,最快都要等超過半小時,27/3更是災難。但到28/3就只需要等幾秒鐘,明顯是已正常了。
而昨晚我下載了一個有256MB的軟件,花了4分半鐘,計一計就知速度,如下:
256*8/4.5/60=7.5Mbps,所以連速度都正常了。

我都係用$138, 不過係MO+, 一切正常
likammy 發表於 2021-3-28 23:21

Just curious, would there be any difference between 3HK and MO+ if the plan feature is the same, say $138 21Mbps unlimit plan