攜號轉台轉去年卡要點搞有無推介??

攜號轉台要預早一個月有多去年卡到搞?, 佢會搞掂晒?

本人一個月大約用6-8GB

年卡係咪可以做到攜號轉台?

萬一轉左去年卡, 又可唔可以遲D轉返去月費個D台?

你呢種情況應該將打電話同上網分開兩張卡.(用雙卡機)
主號碼MNP去打電話張卡(一年/半年增值一次, 例如 3台 $65/一年, VOLTE 任打 )  .
上網用年卡( 70 GB/$120)

攜號轉台要預早一個月有多去年卡到搞?, 佢會搞掂晒?

本人一個月大約用6-8GB

年卡係咪可以做到攜號轉台?

...
R跑車 發表於 2021-3-29 10:20

先計返自己每月通話時間幾多,個人覺得少過200分鐘,可考慮MNP年卡,如過200分鐘就自己參考年卡通話收費,一般-0.04-0.05@分鐘,計返可能需要嘅費用
3仔,lucky,IMC,可網上轉年卡
國際萬能同hk mobile(hemat)要落門市申請

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

先計返自己每月通話時間幾多,個人覺得少過200分鐘,可考慮MNP年卡,如過200分鐘就自己參考年卡通話收費 ...
格拉底 發表於 2021-3-29 11:54

部份年卡不設MNP,此外,有設MNP的,大多要在特約經銷商門市做,不可在電訊商門市做。

via HKEPC Reader for Android

部份年卡不設MNP,此外,有設MNP的,大多要在特約經銷商門市做,不可在電訊商門市做。

via HKEPC Reader ...
daemongmong 發表於 2021-3-29 12:01

sorry,要去手機直銷中心

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

我就係想要 MNP 年卡, 我帶埋號碼過去

咁我係咪唔洗主動搵舊有公司斷約
直接搵特約經銷商門市就OK??

例如3仔,lucky,IMC?

每月通話我真係唔夠200分鍾

例如 ...
R跑車 發表於 2021-3-29 14:56

3仔, 直接去直燒中心, 不用主動搵舊有公司斷約

例如 ...
R跑車 發表於 2021-3-29 14:56

3仔, 直接去直燒中心, 不用主動搵舊有公司斷約
    當你每月200分鐘, 又當你用最平hello card, 一個月都要八蚊(連埋兩蚊服務費).
一年就要96蚊,  
不如直接mnp 去3台,   65蚊一年 VOLTE 任打.

OK
即係我要斷舊約前1個月搵直銷中心
JOIN $65 1年既VOLTE <<如果呢個到期前一個月再去返直銷中心繼續KEEP住續落去?

咁樣就係KEEP住左個號碼, 而VOLTE係技術唔同??, 同平時打出打入都係咁打, 無其他特別唔同方法??

另外就再搵張年卡SIM FOR DATA,
就自己搵個適合

但首要係有部DUAL SIM 機, (我是有的, 謝謝)

一張 3DIY ,270蚊有一年 100GB 可能方便D。

不過樓主最重要的一點都無講到,而家用緊邊個台呢?
好多組合唔可以直接轉的。