[操作疑難] ABC 年卡可唔可以疊plan?

我有張abc年卡,開左60GB plan, 仲有幾十蚊淨,可唔可以開個3日plan同時間用?

同問,佢網頁咁講:
https://www.hkcsl.com/tc/all-in-one-prepaid-annual-pass-sim/
你可同時選用多於一個1日、3日、7日、90日數據通行證 ,所有數據通行證的有效期會延至已選用的數據通行證當中最後的有效期,數據通行證內包括的本地流動數據用量可於已延長的有效期內享用。

但冇講365日plan包唔包括在內。

我情況係4月1日剛用張$360年卡,開卡當日送$20及8GB,即結餘有$380。行政費$3/30日但頭30日免行政費。所以我暫時先開咗90日plan ($48/5GB),結餘$380-48-3=$329,應該剛好夠錢在30日後開365日plan ($328/60GB),即總共有8GB+5GB+60GB=73GB

所以如果ching你而家結餘有$48或以上,不如開個90日plan ($48/5GB)會著數過你開3日plan

我有張abc年卡,開左60GB plan, 仲有幾十蚊淨,可唔可以開個3日plan同時間用?
A.T. 發表於 2021-4-3 16:29

我答你。
可以。
雖則"你可同時選用多於一個1日、3日、7日、90日數據通行證 ,所有數據通行證的有效期會延至已選用的數據通行證當中最後的有效期,數據通行證內包括的本地流動數據用量可於已延長的有效期內享用。"這一句沒有包年plan,只是表示plan有效期不會因多了一個plan而改變,實際使用時,最先到期的數據會用先,到期或用完後再用其他。

同問,佢網頁咁講:

你可同時選用多於一個1日、3日、7日、90日數據通行證 ,所有數據通行證的有效期會延至 ...
cflwr 發表於 2021-4-3 17:15

我已經開左三個月,所以開完大plan 得番三十幾蚊,只可以開三日plan

我答你。
可以。
雖則"你可同時選用多於一個1日、3日、7日、90日數據通行證 ,所有數據通行證的有效期會延 ...
csuse123 發表於 2021-4-3 20:57

謝謝,咁就唔會嘥咗個30幾蚊

同問,佢網頁咁講:

你可同時選用多於一個1日、3日、7日、90日數據通行證 ,所有數據通行證的有效期會延至 ...
cflwr 發表於 2021-4-3 17:15

原來我仲有46蚊,差$2先開到90日,但最少要入$20,咁就好似唔抵了,所以都係三日plan 算

睇過官網,網上增值或tap&go最少要$20,支付寶最少要$50。如果門市八達通機增值,最少又要幾多呢?

回覆 7# A.T.
$10.

回覆  A.T.
$10.
csuse123 發表於 2021-4-4 20:55

謝謝