1卡2號變儲值卡

用緊人仔1卡2號Plan,最近想做儲值卡黨,但係又唔想冇咗個大陸號碼(綁晒銀行同其他機構,要改好麻煩)

又或者有冇人仔最平既上台PLAN揀

轉儲值卡就無左大陸號碼

約滿轉48元月費(300mb+2000分鐘)+18蚊大陸號碼
一個月交66元合理嗎。

有冇可能拆開2張卡,1張變咗香港卡,1張變咗大陸移動號碼

有冇可能拆開2張卡,1張變咗香港卡,1張變咗大陸移動號碼
wertq2005 發表於 2021-4-4 18:37

無。
一係Keep住現狀,一係就將所有綁咗大陸Number嘅服務轉新Number,不過呢個情況,你都係要分開兩張卡養。
結論你都係繼續俾錢維持現狀啦。

所以當年我都同身邊嘅朋友講,咪鬼用上台嘅呢啲一卡兩號服務去綁大陸嘅服務,乖乖地去大陸出咗大陸卡用算,就係要避免你今日咁嘅情況。

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

大陸號碼係大陸中移動,唔係香港中移動,
香港中移話唔到事,一cut即冇

所以真0 月租卡有價有市。
小明卡班師兄而家守得雲開啦,好耐無聽佢哋話有事了。

小明卡班師兄而家守得雲開啦,好耐無聽佢哋話有事了。 ...
tp380 發表於 2021-4-4 23:13

自從上唔倒去, 就好似減少左無理停台事件.........真係原因何在???

小明卡班師兄而家守得雲開啦,好耐無聽佢哋話有事了。 ...
tp380 發表於 2021-4-4 23:13

小明卡唔係工信部投訴完,已經無乜事?

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

小明卡唔係工信部投訴完,已經無乜事?

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0) ...
mdws2002 發表於 2021-4-5 03:21

應該係,可以話維權成功

之前成班人上去聯通總部揾呀「x小姐」實名,諗起都