[測試] 跟進!3仔限速plan免費升級5G後測速

前文
https://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?fid=44&tid=2619241

電話係S21

首先係升級前一晚家中速度

升級後家中同一位置用5G速度

升級後家中同一位置用4G速度

附近屋邨商場5G速度

附近屋邨商場4G速度

收到條N78

限速4g21m變咗無限速5g咁爽!
係咪8g data?

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

限速4g21m變咗無限速5g咁爽!
係咪8g data?

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)
hkepc.whoever 發表於 2021-6-4 12:27

係,都係基本3GB+送5GB

係,都係基本3GB+送5GB
hsso 發表於 2021-6-4 12:30

$78 5G 無限速 8GB 抵啦

抵啦

前文

電話係S21

升級後家中同一位置用4G速度 ...
hsso 發表於 2021-6-4 12:22

快到咁? 仲係$78 PLAN?

前文

電話係S21

升級後家中同一位置用4G速度 ...
hsso 發表於 2021-6-4 12:22

謝謝樓主實測
好似每一次5GNR測速都要用大約800MB data

我打上台客服話係4.5G $138 先至可以升級5G. $108+30任用數據王冇呢個優惠。

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

我138任用已上到5G

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

我138任用已上到5G,依家4/5G已放全速,依家狂播8K中……

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1) ...
格拉底 發表於 2021-6-4 19:37

3仔係send短信通知你可以升級5G?