請問有冇方法查到個號碼係邊個台?

有個號碼冇用, 冇開, 原來冇用自動轉賬.
今日去交台費. 佢話回收左. 羅唔番.
有冇得查到個號碼去左邊個台, 再去申請番?
有冇得上網查番?

唔該晒.....

應該係去返個號碼原分配台,可以係呢度揾
https://www.ofca.gov.hk/filemana ... ent_311/no_plan.pdf

應該係去返個號碼原分配台,可以係呢度揾
s2140091 發表於 2021-6-9 21:24

謝謝.
係呢個 PDF, 我搵唔到呢個我個號碼.
見佢寫 Issue Date 發出日期: 2.6.2021 (Last Update 最後修訂: 28.5.2021).
唔知係咪去到.

但我係呢個網頁, 不知, 唔知邊個組織.
https://lincerely.github.io/hk-phone-number-searcher/?lang=zh
我用儲值卡, 佢又真係顯示係邊個網絡商.
咁我打我回收左個號碼. 佢顯示已經係第二間網絡商, 我即係去, 佢話佢個系統又未有.

謝謝.
見佢寫 Issue Date 發出日期: 2.6.2021 (Last Update 最 ...
bobopig 發表於 2021-6-9 21:44

你個號碼頭4個數字係咩啊,會揾唔到?

今日去交台費. 佢話回收左. 羅唔番.
有冇得查到個號碼去左邊個台, 再去申請番?
bobopig 發表於 2021-6-9 09:13 PM

有冇相熟sales?
冇就唯有walkin直接話想開呢個號碼
肯唔肯幫你做就睇下你幫襯幾多

謝謝.
見佢寫 Issue Date 發出日期: 2.6.2021 (Last Update 最 ...
bobopig 發表於 2021-6-9 21:44

呢個網只會顯示原生電訊商

號碼停機超過90日,就會返左去親生父母

Andyios 發表於 9-6-2021 10:42 PM

就算搵到生父母,就算個號碼無比人用左
一般都唔會就咁比返你用,可能要上台用指定月費先肯比你用

Andyios 發表於 2021-6-9 22:42

但我點先知邊個台係佢親生父母?
我都唔記第一次係邊出呢個號碼
中間轉過幾個台,轉黎轉去

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

有冇相熟sales?
冇就唯有walkin直接話想開呢個號碼
肯唔肯幫你做就睇下你幫襯幾多 ...
TH30 發表於 2021-6-9 22:08

冇相熟

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

你個號碼頭4個數字係咩啊,會揾唔到?
s2140091 發表於 2021-6-9 21:48

搵到頭4,但尾4 搵唔到