[操作疑難] 3HK 又慢又成日講電話斷線

用佢個4.5G Plan, 未爆 Data 都經常得3~5Mb, 現在衰到連講電話, 手提去手提都講電話都經常斷線, 通常講到第2~3 分鐘, 就CUT 線, 對方仲以為我無禮貌, 有時對方打比我就直接飛去留言, 但我公司個位係收爆,
真垃圾!

好彩仲有師兄你講真說話

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

好彩仲有師兄你講真說話

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)
Eric j 發表於 2021-6-15 21:17

我都中咗二年,呢度啲野,睇下就好.唔好當真

用佢個4.5G Plan, 未爆 Data 都經常得3~5Mb, 現在衰到連講電話, 手提去提都經常斷線, 通常講到第2~3 分鐘,  ...
hkdvdrom 發表於 2021-6-15 15:04

同上,3萬 我用緊volte plan 都係2,3分鐘斷線,我仲以為自己手機問題

同上,3萬 我用緊volte plan 都係2,3分鐘斷線,我仲以為自己手機問題  

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - ...
eminemchak 發表於 2021-6-15 21:26

我都係用3萬 VoLTE,我最長試過講11分鐘

via HKEPC Reader for Android

Have been using 3 for more than 6 years ($78 and $138 21Mbps plans), never encountered OP's scenario.  As I remember, the longest voice call duration was more than 30 mins.  And it was very stable.

ps.

都是睇地區啦, 唔通我用緊SMT 5G 得3-5Mb, 收得勁差就話SMT廢咩
自己區自己試邊個台收得好啦

用緊3無限PLAN打算轉台

打電話都有問題,真係離譜,應該太多人用