聯通如意香港通一卡雙號..No Sim card

聯通深圳一卡雙號..No Sim card
有沒人知道?

我果張好似淨係收到2g, 打算9月尾斷線前增值番50蚊,希望可以延下命

via HKEPC Reader for Android

不會壞卡,會唔會沒了2g訊號?

orbxat 發表於 2021-9-1 07:24

試下換幾部3G手機試試 ,如果都係 no sim ,. 咁一定壞卡

如意一卡2號,1張收3的3G,1張收3的2G ,2張都正常  

不會壞卡,會唔會沒了2g訊號?

聯通深圳一卡雙號..No Sim card
有沒人知道?
orbxat 發表於 2021-8-25 21:40

壞卡

另外我已沒有其他大卡sim手機了
orbxat 發表於 2021-8-28 08:49

上淘寶買幾個細卡轉大卡延長線

我張如意通4G都上唔到!係唔係一定要去換咭先上到4G/5G?

via HKEPC Reader for Android ...
mcse050116 發表於 2021-8-27 18:33

Step...
1. 網上自助開通4G
2. 打上客服叫佢取消4G
3. 收到SMS確認客服有做野
4. 再上網自助開通4G
咁你就會有4G
唔好問點解, 唔好醒過頭唔跟 step...

但 4G 好容易定期比人扣 $5

不用聯通app
Go to 10100.com website
電腦客戶服務
2查詢balance
就可以了

我是(深圳聯通)如意通, 因為成2年無用, 已經忘記了Check餘額電話.
同埋按#唔知幾號有SMS回覆餘額. 係在香 ...
proxy123 發表於 2021-8-29 08:21

聯通 app

我是(深圳聯通)如意通, 因為成2年無用, 已經忘記了Check餘額電話.
同埋按#唔知幾號有SMS回覆餘額. 係在香港Check,舊時好似係10010.
依家用唔到, 請問有無人知, 可以點Check(在香港), 張卡在香港可自動
漫遊上CSL台,  謝謝各位!