集思廣益,返內地住隔離酒店上網方式

下個月要返內地出差,估計要住隔離酒店21日,呢段日子用咩上網方式較好,WiFi定電話卡?
要睇到YouTube,藍黃viu,估計每日用5至10GB數據

剛剛search v2ray, 揾到一個, 人仔9.9/月,流量70G. 抱著試下心情,説明非常不足,我誤打誤撞成功連到,上hk server, 速度唔錯。
有好多package, 如果滿意的話下個月再揾過一個冇限流量既v2ray.

無限到256kbps?

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)
Mr.Tom 發表於 2021-9-12 17:56

寫就256k,但實制用到800-1500k左右,以前返大陸一日可以用幾G數據。

via HKEPC Reader for Android

小火箭/v2rayn/ng + 10-20蚊機場

上個月先用過,ss/ssr/v2ray 怎會block,l2tp就有可能
iOS app推薦shadowrocket
frozenthrone 發表於 2021-9-9 19:17

有冇教學link?

林雪嗰張就係3出品賣$250-$280 12個月
不過今日揾極都搵吾到嗰個post……
論壇新手 發表於 2021-9-13 01:09

PIA 幾年前用過,3年約維二十幾蚊一個月,唔掂。

其實而家自家建vpn重得唔得。
硬件及軟件有乜提議?

從成本、速度、用量等因素考慮,暫時選用呢三款卡
中港漫遊通 (中國移動)
3仔 跨境通 (中國聯通)
日租卡  (中國電信)
避免房間某些網絡商信號弱搞到無得上網,所以選齊三大網絡商嘅卡

https://web.three.com.hk/vas/vpn/index.html
林雪嗰張就係3出品賣$250-$280 12個月
不過今日揾極都搵吾到嗰個post……

係內地千祈唔好翻牆   隨時公安上門

內地嚴打VPN