準備轉台, 請問地鐵咩台收得比較好?

用緊CMHK

3同smt
排名不分先後

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

smt-3-csl-cmhk

Thanks
好多年前3成日load空氣, 地鐵又差
依家睇睇3家SMT平D

個人經驗3台算比較好,但有D位都係會慢一慢

[不喜勿插]
我每日返工放工繁忙時間搭 東涌線(南昌<->中環) 或 荃灣線(荔枝角<->中環)
用開 卡巴人, 收到但到個別路段時會 load 一陣 air
上星期開了一張 SOSIM 試玩, 同一車程 load air 情況更多, 一定要轉行 3G 才能上網
所以用完這個月 SOSIM 一定會轉, 應該會試下ABC or HKMobile, 睇下頻譜轉換後變成點

[不喜勿插]
我每日返工放工繁忙時間搭 東涌線(南昌中環) 或 荃灣線(荔枝角中環)
用開 卡巴人, 收到但到個別 ...
c14101 發表於 2021-9-13 16:58

轉頻後,SMC,CMHK會多10MHz而3HK多5MHz,
理論上應有改善,
而csl冇左10MHz, 塞車會嚴重左,
但佢好似想將n1變番B1去挽救。

[不喜勿插]
我每日返工放工繁忙時間搭 東涌線(南昌中環) 或 荃灣線(荔枝角中環)

係?我少坐地鐵個陣用電話,
張so sim我都有用緊,33蚊我覺得抵玩,平時睇youtube都ok,
我下次試試地鐵收成點先

[不喜勿插]

自己經驗西鐵荃灣西<>錦上路無網絡十分嚴重

PS: 點解呢個post有新回覆果陣我無通知既?

轉頻後,SMC,CMHK會多10MHz而3HK多5MHz,
理論上應有改善,
而csl冇左10MHz, 塞車會嚴重左,
但佢好似想將 ...
PN420 發表於 2021-9-13 17:06

SMC=SMT?