3萬sim有效期仲有4日想轉台,整得切嗎?

hello我第一個post,請多多指教。

是咁的,我之前用3萬年卡,仲有4日,即19號到期。我遲啲出國,見到3 diy幾吸引,一來$268有35gb 一年海外漫遊數據,二來可以信用卡俾唔洗煩,但係發現3萬唔可以直接過,所以諗過冷河,見到好多mnp都要一段時間,唯mypacemarket 話lucky sim mnp四日就得...
簡單黎講,想問:
1. 轉lucky sim係唔係真係4日就得?
2. 如果19號無增值會唔會冇左個號碼?我見到有人講話有5日寬限期,定係唔好搏增值咗先...?
3. 如果lucky sim 年plan未用完轉去3 diy 可以嗎?

謝謝大家

中移動MySIM試過真係4日就得

via HKEPC Reader for Android

整唔切會點?

整唔切會點?
1個閒人 發表於 2021-9-15 13:09

整唔切囉,個no.死在舊台,要增值先番生到

3 > hk mobile, 7/9 mnp, 15/9 先得  

整唔切囉,個no.死在舊台,要增值先番生到
NeTZoO 發表於 2021-9-15 13:14

挑戰難度

Update:
Mypacemarket confirm 咗18號係可以轉得切,已經俾左錢,等睇星期六點

咁近死線,一轉唔到台就.......

咁近死線,一轉唔到台就.......
iamredfox 發表於 2021-9-15 15:45

為左慳幾十蚊會去到幾盡?
如果星期六唔得就即刻深水埗充值,都趕得切嘅....

Update:
Mypacemarket confirm 咗18號係可以轉得切,已經俾左錢,等睇星期六點
Afflatus 發表於 2021-9-15 14:48

三萬到期再過三幾日唔增值才會死卡。

星期六轉唔到,可即用40元買張綠卷增值,保著個號碼(又有一年期)。之後再辦過轉台手續。