鴨聊佳無端端送10GB及2000分鐘畀我

張卡早已用曬數據, 同埋得返54分鐘可以打電話,早兩日突然收到sms,話延長到出年6月30號,今日仲端端送10GB及2000分鐘畀我!
,有冇人收到同樣嘅嘢??

儲值卡號碼510XXXXX,餘額 HKD 0.00,有效期至30/06/2022 23:59。鴨聊佳 10GB 本地數據組合 有效期至30/06/2022 23:59,已使用58.39MB本地數據用量;其他結餘:1998 分鐘 本地通話,謝謝。

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

回帶:

本來諗住只係延長有效期,估唔到仲送埋data同通話分鐘。
hk133 發表於 2021-11-6 01:35

延長有效期我知,但無端端送10GB+2000分鐘就真係驚喜!
張卡只係45元買返黎,原本 plan係5GB+2000分鐘。家陣無端端有10GB送,我另外有張hk mobile仲有60GB未用,  d data多到用唔哂!

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

張卡幾時買?

via HKEPC Reader for Android
topwai~威威 發表於 2021-11-9 22:33

2020年, 大約11月

好似隨機 又者係bug 我幾張卡得一張收到
但就算收到SMS 上1CM都係睇唔到用量既 所以我覺得似bug多 ...
64067197 發表於 2021-11-8 17:44

prepaid checker 都check 不到, 打 *#130#就 check 到

回覆  jetflyer

我將啡色卡都係reset了
852card 發表於 2021-11-10 12:15

reset完,    有冇分鐘同數據送畀你??

回覆  FT907

reset變成一張新卡如下:
   儲值卡號碼685xxxxxx,餘額 HKD 0.00,有效期至30/06/2022 23:5 ...
852card 發表於 2021-11-10 16:55

送全新畀你咁荀?

我有張鴨仔, 上個月已用完, 岩岩放返入電話, 重新左...
號碼沒變, 但變回一張 50GB+2000分鐘....卡.....:ee ...
linggo 發表於 2021-11-12 01:06

係咪系統short咗呢?  咁奇怪嘅.

到期日都係2022年6月???
即係七個月內就要用曬50GB .

上面reset咗嘅師兄,  有冇發覺數據速度慢咗好多?
早幾日在不同地方(東九龍旺角等等)  用 speed test 試過,   最快唔過8 Mbps.
load google 網頁,   openrice apps嗰啲,   都幾慢下,   但又不至於上唔到,   要等囉

(剛才試過, 沙田區,   download 又有 68-72 Mbps!, upload 有 8-10 Mbps. 中移動真係痴咗線 )

正話用重生70G灰鴨,係何文田站測速。

golfmichael 發表於 2021-11-15 19:06

download    168 Mbps???   中移動賣大包!