問下, 邊到多野睇, 分真假問題... (另問下..邊到多夏娜海報)

我住沙田 , 目前經常出沒的地方有  皆旺 信和 現時點 兆萬
我諗九龍區都係呢幾個地方 ?
也想知道港島區的...不過去得黎車錢都蝕返晒..

我對拿著武器女性 figure 比較有興趣....最近看到的 Q版實在是太想帶回家了......

另外...有貼的 ( 包裝盒外 )  是不是都 = 正版 ?
會唔會有d鋪自己痴上去就當係...

價錢都有問題....上次行左幾間.....個 兩儀式 浮動有成100蚊咁濟....除時買貴好多都唔知 !

交流下 ~  ^.^

<<常去
屯門,元朗,
葵芳
太子(有新發現)旺角 油地
銅鑼灣,灣仔.

原帖由 末日幽靈 於 2008-12-19 09:05 發表
我是慣性消費,不是在信和阿SAM就是在兆萬小文那兒買
假貨層出不窮,別說新手,就算老手也不易分辨

上次上兆萬16樓,電梯對住第一間,見到某d公仔平到有d假......
不過行入d果幾間就信得過
我多數去頑童隔離果間買,如果唔就時間,就去宇宙船or信和3樓中間鋪買....
而我去旺角果段時間,兆萬多數未開 貴少少都無計....(下午1:00-3:00)

你所講Q版的應該係 Good Smile Company 的 ねんどろいど 吧~

響信和三樓中間行轉角位近電梯賣 $80 的係假野,我特登買來研究過 !

買過真的 ねんどろいど 應該唔難分辨,起碼價格上 ねんどろいど 起碼 $250 或以上

留意下出荷日期就知,有乜可能有未有再販就一大堆貨?

問下3樓 ..  太子邊到有 ~  得閒去睇下 -0-
-----------

嗯 ... 80$  的好似個價錢擺到明係假野咁...

信和地下有2間是不是同一個老闆的 ?

上次問夏娜cushion套....第一次問就話230...然後冇買....行左陣上面 ....  走之前諗全買返....但係冇啦啦變左 260 ........

以下是從未開盒的外觀上可看到的分別~

1. 偽造品(海賊版),外盒印制比較粗劣,其盒底人物面部色彩有偏青綠色。
2. 偽造品(海賊版)公仔背後並無砂面薄膠墊底。
3. 偽造品(海賊版)小配件會用膠紙固定。
4. 偽造品(海賊版)上色用了光面油,真品是啞面油。
5. 偽造品(海賊版)一定沒有授權雷射貼,日版 角川、TYPE-MOON  等真品會有授權雷射貼,如有香港行貨也會沒有授權雷射貼,某些作品如初音日版也沒有授權雷射貼。

開盒後分別更大,這裏不詳述了~

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

原帖由 wenwen904 於 2008-12-19 10:54 發表
問下3樓 ..  太子邊到有 ~  得閒去睇下 -0-
-----------

嗯 ... 80$  的好似個價錢擺到明係假野咁...

信和地下有2間是不是同一個老闆的 ?

上次問夏娜cushion套....第一次問就話230...然後冇買....行左陣上面 ....  走之前諗全買返....但係冇啦啦變左 260 ........

太子警署後面街有一間(1/1A 巴士站對面)

唔知有無人見過假 figma ?

似乎PVC做假比較易

原帖由 末日幽靈 於 19-12-2008 09:05 發表
我是慣性消費,不是在信和阿SAM就是在兆萬小文那兒買
假貨層出不窮,別說新手,就算老手也不易分辨

SAM?? WHERE

原帖由 liontmfc 於 2008-12-19 18:54 發表
唔知有無人見過假 figma ?

似乎PVC做假比較易

d 話有假冥王, 不過唔見有人比較 .....