受影響480 人仕在此
不過唔知呢個位係咪已經調動左,一入到去已經見到係指示去台左面

btw, 個喇叭大聲到 ...
Once 發表於 2017-3-13 18:10

每次係香港大場都怕既問題, 但今次人聲,樂器好平衡, keyboard + 人聲果陣真係冇得頂
今場Kalafina 部份都set左大量燈effect, 與柴青比, 聲差不多, 但個場地似ASL咁... 相信樓下d人都比強光係咁射(對嗎?)

對台正中後排, 音量都ok, 係高音部份耳嗚了...........

每次係香港大場都怕既問題, 但今次人聲,樂器好平衡, keyboard + 人聲果陣真係冇得頂
今場Kalafina 部份都 ...
0186 發表於 2017-3-13 21:28

台左、右兩面眼無事, 耳仔受罪
但聲真係靚好多
不過喇叭都係出唔到ELISA d 高音

這場有冇人中左山頂優化計劃??
有部份(左右)角+山頂位因比器材隔視線> 最後開場前齊齊upgrade 去680 大量沒人買的位置.......

有部份680可去880的位置坐(好怪既安排.....加上職員亂來.....)
古怪到> 因為有入場人士帶了行里, 職員比佢地坐後一行佔4個位(2個位放野)

VIP的人好奇怪.... 冇人企,有少少人打call, 冇pen light (究竟是什麼人?)

好似依然有人偷拍(職員不足下成功偷雞, 仲要係影Aimer), 睇怕會出事件

>>有encore有d突然..... AFA都沒encore/歌手合唱, 今次一於有突破

希望有更多未來過香港的歌手參加la~~ 水樹
0186 發表於 2017-3-12 21:46

我前面AB行有人影Aimer

其實...我覺得唔係encore
只係入後台稍為休息一下

但聲真係靚好多
不過喇叭都係出唔到ELISA d 高音  ...
Once 發表於 2017-3-13 22:42

ELISA+Alisa
感覺d高音位俾晒ELISA唱咁

吐糟:
1. ClariS既片都見到係紅綠兩色, D人都唔識得轉.

2. 如果D人有睇過Full PV既話, D亂碼長度和大細楷係吻合. 一見到8個大楷2個細楷就知出事, 竟然係GARNiDELiA打頭陣.

3. ambiguous一開始時我用紅色 (纏流子), 但其他人用藍色, 焗用.
check番上次去新加坡都係紅色.

但聲真係靚好多
不過喇叭都係出唔到ELISA d 高音  ...
Once 發表於 2017-3-13 22:42

4. ELISA唱ex:tella直頭係災難.

5. 開場前綵排漏音聽到君の知らない物語就知係合唱, 不過冇估到仲有其他歌.

6. 你地D人真係唔介意Aimer唱acoustic. 好彩最後唱夏雪冬花加番D分.

7. 難得我學真粉收起哂KB又唔call, Kalafina竟然帶call

我前面AB行有人影Aimer

其實...我覺得唔係encore
只係入後台稍為休息一下 ...
Toes 發表於 2017-3-13 23:57

8. keiko都話多謝encore, 咁唔係encore係乜?

9. 估唔到Aimer出樣, 仲諗住dim哂加背光. 究竟會唔會出事?

有部份(左右)角+山頂位因比器材隔視線> 最後開場前齊齊upgrade 去680 大量沒 ...
0186 發表於 2017-3-12 21:46

10. 好有可能係抽起480唔賣才話售罄, 但係到砌左出黎才知視線問題有D失策.
7姐台北天母場早於賣飛前已經知道位置有冇問題.

雖然AFL係SOZO其中一條line, 但始終而家和SMEJ JV緊, 好難飛起SONY請其他歌手喎.
AFASG, AFATH, AFAID
I Love Anisong Concert
AFA World Membership
(Penang, Funan...) Anime Matsuri
AFL
Cosplay All-Star Network
Creators Super Festival
Japan Music Festival
wow Japan

11. AFA做乜劇透香港場? 攪到新加坡冇驚喜.
https://www.facebook.com/animefe ... ?type=3&theater

Kalafina帶call << 唔出奇, 之前都試過了

Facebook有相睇.

>>Special announcement coming up tomorrow. Please stay tuned. !?

下年開始 AFA同C3合作

下年開始 AFA同C3合作
天河 發表於 2017-3-22 12:13

マジやばくね.