比達終於輸咗,不過輸得好型。

永不放棄撐到最後!雖敗猶榮!
悟空冇理由冇力到郁都冇力郁,不過編劇話冇就冇囉。

好似剩番兩集

永不放棄撐到最後!雖敗猶榮!
悟空冇理由冇力到郁都冇力郁,不過編劇話冇就冇囉。 ...
water668 發表於 2018-2-18 11:27

我一直鍾意比達多過悟空
悟空只系一位為左滿足自己戰鬥慾望而生的生物

佢地的體力理解唔到,悟空明明力氣連企都困難,但一突破到境界,體力就會返曬黎

我一直鍾意比達多過悟空
悟空只系一位為左滿足自己戰鬥慾望而生的生物 ...
find72 發表於 2018-2-20 17:02

而且從不為他人設想, 簡單來講就係好自我中心
如果佢不是有主角威能和作者加持, 個宇宙一早比人滅左
即係話累死哂佢班朋友和親人

我一直鍾意比達多過悟空
悟空只系一位為左滿足自己戰鬥慾望而生的生物 ...
find72 發表於 2018-2-20 17:02

level up!

所以我堅係唔明, 去到4打1果陣 (悟空, 比達, 17號, 菲利)
佢地都已經深明打唔嬴吉連, 所以都已經冇哂所謂武人既尊嚴
鬥毆,抽水, 無恥到想用瞬移丟佢落街都做得出

去到呢個關頭就合情合理地搵條友比對手殺死, or 四散逃走, 直接以淨餘人數勝出咪算
而家擺明係悟空明知自己有主角光環, 捱到最後會有奇蹟力量覺醒再打嬴

以前既龍珠都唔係感
力量失控還失控但劇情算係合理, 戰力差唔會絕望到感仲冇戰略地送死
菲利果陣悟空本身都叫夠打先留低, 唔覺意變完超西即嬴
斯路果陣伏線左悟飯既力量, 悟空知自己嬴唔到, 打幾野過下手癮最後靠悟飯
魔人布歐果陣輪樓上陣屈機, 最後要比達引開佢再儲哂全地球既氣丟元氣陣, 都唔夠外加神龍回血

再感落去個發展真係可想而知,唯一變數係世紀大好人菲利會唔會做d破格野
我期望最後死淨菲利再靠佢打贏吉連,唔係就太無聊啦

呢兩隻好似唔見咗菲利

所以我堅係唔明, 去到4打1果陣 (悟空, 比達, 17號, 菲利)
佢地都已經深明打唔嬴吉連, 所以都已經冇哂所謂 ...
shingzhk 發表於 2018-2-21 04:17

菲利良心發現破格破壞神

菲利死咗未???
是否未死?