有邊套動畫同時有提供5.1和2.0音軌?

突然急需要搵兩條相同內容, 但分別為5.1和2.0的音軌做測試

明明間唔中都會見到, 但搵起上黎一個都搵唔到

有壓制組名字同作品名就足夠了, 需要flac的
最好係TV長度, movie長度因為file太大, 測試有點困難, 無的話先搵movie

【映画】劇場版 空の境界 ?   <應該太長?
要5.1和2.0 同時又要flac 真係

TV Anime BDrip 應該100% 無人會出5.1ch 種

【映画】劇場版 空の境界 ?
0186 發表於 2019-4-9 21:47

會否有新少少? 依套太舊而家已經搵唔到

如今已經唔顧得咁多, 長短無所謂, 電影又好, TV又好, OVA又好, 短片都可以, 甚至唔一定要動畫, 真人片都得

而家有BD RIP既seed 好多都有埋5.1, 間中見到有人攞啲舊片up 5.1 flac , 容量差唔多係啲1080 mkv既 3分2

Flac 同 AC3 有好大分別?
原 Source (隻BD?)要乜格式先會二次用 Flac 而唔用 AC3?

Flac 同 AC3 有好大分別?
原 Source (隻BD?)要乜格式先會二次用 Flac 而唔用 AC3? ...
QAFHK 發表於 2019-4-12 17:42

真係好大分別, 因為我而家做緊一些壓縮技術的研究, 所以來源用有損同無損真係好大影響

最後我自行用5.1合併成2.0去解決問題, 所以已經唔需要再搵片了

題外話, 而家有損我偏向用opus, 唔會用ac3, aac依類