[手提電腦] 13" Macbook Air (End 13/7/2017)

交易僅接受進階或以上會員

a. 物品名稱 --- 13" Macbook Air
b. 數量 --- 1 部
c. 即食價 --- HKD 3000
d. 底價(等同最低出售價) --- HKD 2500
e. 每口叫價 --- HKD 100 或其倍數
f. 保養期 --- Apple care 已過期,私保 7 日
g. 貨品的工作性能及包含的配件 --- #2
h. 交收方式/地點 /期限 --- #1

- 星期二至五 A shop 當面試機及交收,一切 A Fee 由買家承擔
- 拍下十四天內交收
- 請自備背囊、不接受 1000 蚊紙、不設找續

- 85% New,100% Work,battery' s cycle count: less than 100
- 128 GB SSD & 8GB Ram (購買當時加錢 upgrade)
- Speck 13 吋 SmartShell Satin 護套 (一買返嚟立即加保護套)
- Parallels Desktop 9 (註冊碼在私保過後 PM 交收)
- Thunderbolt 至 Gigabit Ethernet 轉換器 (價值 HKD 218)
- Logitech M558 (附送兩粒Sanyo Eneloop) (價值 HKD 2XX)
- 小量防塵塞
- 已貼 Mon 貼及保護貼

- 本人不會對 macOS 作出任何支援,如果閣下想使用 Windows 請參考相關教學
- 部機無跌、撞傷痕

Parallels Desktop 12 介紹 on Youtube

$3000 eat. please check pm

Backup eat.

可惜交易只接受進階或以上會員

回覆 1# Strike_Zero

咁,係唔係 大教宗 師兄成功eat左?

呢個情況邊個勝出?

根據交易廣場版規,中級或以上會員都有資格下標.
賣家自行限制競投資格是否有違版規,值得商榷.
以前是否有案例?

另外 大教宗 是本版版主之一,
佢都只是打 backup eat 而不是 eat,
相信佢都可能認同限制無效,
但如果倒轉頭判限制有效,版主判自己勝出,就會構成利益衝突.

根據交易廣場版規,中級或以上會員都有資格下標.
賣家自行限制競投資格是否有違版規,值得商榷.
以前是否有案 ...
wct119 發表於 2017-7-8 11:36

版規好似冇寫明唔比自行決定只賣比某一類別會員,
呢個版成日都有個別會員自己限定唔賣比某一D人(個人黑名單)
咁耐以呢都唔見有版主話唔得

而且賣家係最上面用紅色HIGHLIGHT講明只限進階會員落價,
完全唔覺得有咩問題....

版規好似冇寫明唔比自行決定只賣比某一類別會員,
呢個版成日都有個別會員自己限定唔賣比某一D人(個人黑 ...
lunlunman 發表於 2017-7-8 12:30

就係呢個 point,我見到紅色字話 "交易僅接受進階或以上會員",所以無喺早 "onetwothree123"出價前即食!