[固態硬碟] Intel DC S3610 1.6TB HET MLC SSD(9/2 END)

Intel DC S3610 1.6TB 2.5" SSD(零售版)
數據中心企業級MLC
HET高耐久性寫入設計
特高比例 OP, 內有 2TB NAND
10.7PB(~11,000TB)
3 DWPD(硬碟每日寫入量)

用TLC 價錢買到 HET MLC

合做CACHE / BT / 高IO/ 可靠性應用
我用佢來行OS + Google FS, 係得佢冇lag 過

100% 健康度,< 63TBW
Intel RMA 網頁查到保用到2021 年
沒單沒港行保用,RMA可自行查詢
$1600 start,  $20/bit,  
$1800 eat

平日放工時間(5:30-7:30), 市區各港鐵站面交
(不包括東西鐵) 或 加$10 到順豐站取
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

今晚之後,要過完紅日先得閒交收

購自邊度?

Intel DC S3610 1.6TB 2.5" SSD(零售版)
數據中心企業級MLC
HET高耐久性寫入設計
特高比例 OP, 內有 2TB N ...
leolaw 發表於 2019-2-4 09:57

可以寫入幾多次?

可以寫入幾多次?
044003 發表於 2019-2-4 20:26

設計係每日俾你寫入3次, 即係~5TB
日日5TB 寫足 365日 x 5 年
3 DWPD

回覆 3# 樹下乘涼

之前有幸淘寶買入
不過而家已經貴到顛

有幸 2018 年 1 月買到日本行貨全新未開封
之後就冇再關注
直到前一排出現 Sandisk 1.7TB

有幸 2018 年 1 月買到日本行貨全新未開封
之後就冇再關注
直到前一排出現 Sandisk 1.7TB ...
MelonGx 發表於 2019-2-4 23:40

師兄...交易區嚴禁吹水回應...

回覆 1# leolaw

ching:有實物照片嗎?

回覆 9# chow.cc
唔好意思隻ssd 裝左入server 仲未拆所以未有實物圖
不過如果你想知係點樣其實google 就得
放心啦呢隻係server 級係唔可以拆出來當外置用,所以外觀唔會花得去邊
反而CDI 資訊重要好多囉!