[多項種類] Macbook Pro 2009, Pentium G630 (End: 10 Oct)

Item 1: MBP 2009

家中筆電太多,今次放老婆舊機,有缺憾
Macbook Pro Mid 2009
Intel Core 2 Duo P8400 2.26GHz
2 x 2GB DDR3 1066 SO-DIMM (Max. support 2 x 4GB Dual Rank)
160GB SATA 5400RPM HDD
1 MagSafe 火牛
已 Upgrade OSX 10.11
面蓋有少少花同凹
Mon 狀況良好 (1280x800)
85% 新淨

* Touchpad 可移動 Cursor 但按下去無反應,要用 External Mouse

https://support.apple.com/kb/sp579?locale=zh_TW

除上列已發現的問題和人為損壞,私保三日
星期一至五晚上荃灣線中環至旺角、馬鐵沿線交收

Start Bid: $300
Each Bid: $20
Eat Bid: $700

即食可以免費升級至 2+4GB Ram

Item 2: Pentium G630 2.7GHz 淨 U 一粒

Start Bid: $5
Each Bid: $5
Eat Bid: $50

私保三日
星期一至五晚上荃灣線中環至旺角、馬鐵沿線交收
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

請問部機宜家仲可以做D乜,更新唔到最新O S咁仲可以連結新iphone手機做備份嗎

via HKEPC Reader for Android

請問按下去冇反應,係咪指「按不下去」?

請問部機宜家仲可以做D乜,更新唔到最新O S咁仲可以連結新iphone手機做備份嗎

via HKEPC Reader for Andro ...
ken8888 發表於 2019-10-5 20:12

部機行得走得, OSX 10.11 係支援到既最新版本
所以 OSX 10.11 做到既,佢都做到 :)

請問按下去冇反應,係咪指「按不下去」?
jxaa140488 發表於 2019-10-5 20:33

不是的,是指 Touchpad 壞了無反應,一定要用 External Mouse
Physically 按到落去,但電腦無回應。

部機行得走得, OSX 10.11 係支援到既最新版本
所以 OSX 10.11 做到既,佢都做到 :) ...
TerenceITC 發表於 2019-10-5 21:35

咁可以轉中文嗎,因未用過MAC機,唔貴可以當學習機用

咁可以轉中文嗎,因未用過MAC機,唔貴可以當學習機用

via HKEPC Reader for Android ...
ken8888 發表於 2019-10-5 22:07

要花時間整
整一個 Bootable USB 重裝 10.11, 選繁體中文就可以
建議換左 SSD 再重裝,會爽得多

請問電量如何 ? 係咪一定要插火牛用?

item1.$300支持下

MagSafe 火牛狀況, 有冇斷線?