SAS 300GB 企業用硬碟

SAS 300GB 企業用硬碟值幾錢?

2手已做完FULL SCAN同KILLDISK, 一共16隻....就咁估起碼4-5歲

你拿一隻過拍賣區 睇吓

你拿一隻過拍賣區 睇吓
raym123 發表於 2017-7-14 15:41

又唔係我既...係公司要估價, 做DISPOSAL要比價

我去QUOTA個全新SAS價老闆又問堅定流(M字頭VENDOR索價3K一隻....佢話全新貨)

之後我話50蚊隻.....又話我無REFERENCE.....大老丫....你估SAS係古董咩......愈舊愈值錢.....吹漲

咁真係你老闆問題, DISPOSAL 唔set zero , 要估價, 又唔賣 ,

我都想知300GB唔係ssd有無人要,又唔係300TB

睇淘寶二手價就得
btw, 要插SAS card / RAID card 一般人都唔會要

睇淘寶二手價就得
btw, 要插SAS card / RAID card 一般人都唔會要
Once 發表於 2017-7-15 18:41

謝謝你~今早已附上TB LINK比老闆~叫佢自己決定D垃圾仲值幾錢

依招順便連D HP G5 G6 SERVER都KO左~哈哈哈哈

我都想知300GB唔係ssd有無人要,又唔係300TB
Pppk 發表於 2017-7-15 00:05

我估總有D食古不化的LOCAL公司仲行緊G4-G6機.....當PARTS用都總有其利用價值....

依家起個ACCESS POOL都行SAN啦....平平地Q系S系NAS分分鐘仲快過依類雞肋

SAS 唔值錢的,仲要二手,我自己300G ,600G,1T 都有2.5/3.5" 都有d ,有d係fiber channel , 真係送都無人要果隻,有d仲要全新未開, 正宗係左地方, 呢度有個ching 專收server 野,佢都唔收