想upgrade部機玩gta4

cpu:amd Athlon X2 3800+
BOARD:asus M2V
Display:asus nvidia 7300GS
HDD:不明160GB
火牛:不明400W
RAM:1Xkingston DDR2 800 2GB,1Xkingston DDR2 667 2GB
想用4000蚊倒
display換4870(1gb)得唔得
CPU應唔應該換,另外塊版仲要唔要好
其他$應該點用

除左塊板真係冇野淨

CPU要換...換左4870就順便換埋火牛...一來不明..二來火數都幾炆水+唔可靠

原帖由 €乜乜€ 於 2008-12-16 10:45 AM 發表
錯區,唔洗理

粒u 用3800+...比4870x2你都無用la

原帖由 kelvin31 於 2008-12-16 10:49 發表

所以咪要換囉...

個人意見,如果要換曬部機,不如買部xbox360玩GTA4好過,如果唔系到GTA5時又要換機

原帖由 kelvin31 於 2008-12-16 10:49 發表

咁就要睇佢超唔超得上3.3g 以上了

原帖由 321 於 2008-12-17 14:05 發表
個人意見,如果要換曬部機,不如買部xbox360玩GTA4好過,如果唔系到GTA5時又要換機

gta5都最少3年後啦,到時換機都差唔多...

原帖由 €乜乜€ 於 2008-12-16 10:45 發表
cpu:amd Athlon X2 3800+
BOARD:asus M2V
Display:asus nvidia 7300GS
HDD:不明160GB
火牛:不明400W
RAM:1Xkingston DDR2 800 2GB,1Xkingston DDR2 667 2GB
想用4000蚊倒
display換4870(1gb)得唔得
...

4850 1GB都夠…關鍵在於會否開爆 effects…

原帖由 Tommi_Vercetti 於 2008-12-17 15:16 發表

4850 1GB都夠…關鍵在於會否開爆 effects…

講真GTA4係一隻好明顯倚重CPU既GAME,不過48501GB的確會比較優勝512MB