點樣增加IDE connector

如果塊板無IDE,但係想駁番舊既ATA harddisk同DVD-RW?有乜方法,價錢同穩定性又如何?
我聽人講過有USB->IDE,SATA->IDE,加PCI卡.
想平d,internal用就ok~

原帖由 nstars 於 2008-12-17 11:31 發表
如果塊板無IDE,但係想駁番舊既ATA harddisk同DVD-RW?有乜方法,價錢同穩定性又如何?
我聽人講過有USB->IDE,SATA->IDE,加PCI卡.

You need this la

原帖由 What 於 2008-12-17 12:44 發表

有呢條slot 先算
xd

原帖由 nidhogg 於 2008-12-17 12:49 發表

有呢條slot 先算
xd

點會無

原帖由 nidhogg 於 2008-12-17 12:49 發表

有呢條slot 先算
xd

64bit pci可以用在32bit pci上面,只是頻寛行返32bit

唔洗咁多slot ...
有無d平的?

原帖由 What 於 2008-12-17 12:44 發表

你真係唔毒唔放

原帖由 nstars 於 2008-12-17 11:31 發表

USB->IDE,SATA->IDE,加PCI卡. ...
呢3種全香港既電腦廣場都有,你去d 買配件既地方買
USB->IDE,SATA->IDE 大約35-80
PCI卡 <$100
最平