心思思, 海嘯下想買粒窮人玩具

想買粒sempron x2 + 而家塊6100 版
自己都係用粒4600+ 再買張新780g 當upgrade

問題係sempron x2 + 6100 igp 版夠唔夠做到軟解呢??

原帖由 byleung 於 2008-12-19 14:44 發表

問題係sempron x2 + 6100 igp 版夠唔夠做到軟解呢??

sempron x2 + 6100 igp唔夠,另外即係你有粒4600+?

我1.9g 3600+ 都唔夠軟解
仲有6100 軟解d色好差, 你買左 780g 會明白
起碼超到 2.3g先得

原帖由 bb8388 於 2008-12-19 14:47 發表

sempron x2 + 6100 igp唔夠,另外即係你有粒4600+?

4600 係+ 6100 igp 一齊用緊
想買一套sempron x2 同780g

諗緊點先會 match 到兩部高清機

當然而家4600+ 同6100 睇到
新買x2 同780g 都會睇到

但x2 + 780g 剩係睇高清有d 浪費 (自己部機就梗係想4600+ + 780土喇)

原帖由 B仔貓 於 2008-12-19 15:00 發表
我1.9g 3600+ 都唔夠軟解
仲有6100 軟解d色好差, 你買左 780g 會明白
起碼超到 2.3g先得

但x2 係dual core 喎

原帖由 byleung 於 2008/12/19 02:44 PM 發表

Sempron x2 + GeForce 6100 真係唔夠力

原帖由 byleung 於 2008/12/19 03:01 PM 發表

但x2 係dual core 喎

A64x2 3600+ 都係 Dual Core

原帖由 dom 於 2008-12-19 15:02 發表

Sempron x2 + GeForce 6100 真係唔夠力

如果一定係780g, 咁我就直頭買粒LE 算數
應該重慳電同平d

如果粒u係建達保o既...咪+$換勁do既u lo

原帖由 tkf 於 2008-12-19 15:16 發表
如果粒u係建達保o既...咪+$換勁do既u lo

4600+
可以軟解
無需要換