其實用四核改成2核那些K10...

果兩個核會唔會耗電呢?
有d人話雖然有電阻阻住,但其實d電都會照響果度散失
所以功耗減唔得太多

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

原帖由 td618 於 2008-12-24 17:56 發表
果兩個核會唔會耗電呢?
所以功耗減唔得太多

當初奄同未奄o既Conroe睇唔睇得出功耗有分別?
Intel奄過咁多代CPU, 唔好同我講功耗唔減得太多lor...

原帖由 td618 於 2008-12-24 17:56 發表
果兩個核會唔會耗電呢?
所以功耗減唔得太多

人地見到用得唔好浪費

原帖由 trentcys 於 2008-12-24 21:13 發表

當初奄同未奄o既Conroe睇唔睇得出功耗有分別?
Intel奄過咁多代CPU, 唔好同我講功耗唔減得太多lor...

Intel didnt cut 2 core out of 4 cores lor

原帖由 xtreme2k 於 2008-12-24 18:29 發表

Intel didnt cut 2 core out of 4 cores lor

cache

原帖由 xtreme2k 於 2008-12-24 18:29 發表

And I don't think they will in the future.

原帖由 qcmadness 於 2008-12-24 21:30 發表

And I don't think they will in the future.

Intel using tick tock the bad die/wastage wont be as bad as AMD.

將4 核cut 2 核嚟賣 , 睇嚟4 核嘅成本係好平吓嘩 , 一係就用d失敗嘅4 核嚟做x3 x2cpu

原帖由 kim_168 於 2008-12-24 18:33 發表
將4 核cut 2 核嚟賣 , 睇嚟4 核嘅成本係好平吓嘩 , 一係就用d失敗嘅4 核嚟做x3 x2cpu

呢d算係叫賤賣多....