漢科同建達保養一問

我部舊機 - (以前比鋪頭砌的)
asus M2N-E - 得保養證, 無盒無單無登記, 2006年購入, 唔知受唔受保呢?
AMD 3500+ - 得返個盒, 無登記無單, 一樣2006年購入, 唔知可唔可以trade in呢?
thx

無單無保養証, 問下可否用錢撘夠.....

原帖由 taiwanese 於 25-12-2008 20:34 發表
asus M2N-E - 得保養證, 無盒無單無登記, 2006年購入, 唔知受唔受保呢?
AMD 3500+ - 得返個盒, 無登記無單, 一樣2006年購入, 唔知可唔可以trade in呢?
thx

AMD CPU連fan都無就難攪d啦

華碩板方面
無單既話漢記會用出廠日期計

原帖由 taiwanese 於 2008/12/25 08:34 PM 發表
thx

CPU 無風扇 = 無保既多
因為一定要跟原裝扇做保用

姐係板就一定同我保?
咁如果我cpu風扇係咁呢?

hs就用番原廠hs

因為之前cpu風扇壞左, 於是我求其搵把頂住
咁樣會唔會冇左保

題外話一問: 我intel部機都係比人砌, 佢同我換左cpu fan, 但無比番之前果個我, 咁會唔會一樣無左保
因為我之前唔知cpu fan無左 = 無保=.=

漢科維修非常差,所以一定唔會買 華碩

回覆 6# 的帖子

我去過幾次都冇問題service都好好
想問下係咩事?repair咩野?

原帖由 efan 於 2008-12-25 10:50 PM 發表
漢科維修非常差,所以一定唔會買 華碩

點維修差呀?不妨爆下鑊呢?

原帖由 JIMillim 於 2008-12-25 23:32 發表

點維修差呀?不妨爆下鑊呢?

爆下可能關你事O既維修

原帖由 universal 於 2008-12-25 11:34 PM 發表

爆下可能關你事O既維修

真係衰既無所謂, 有過錯就要改嘛
但我有信心唔屬於我尼邊, 係另一邊