用緊amd 5050e, 風扇好嘈

用緊amd 5050e, 降壓到 1.1v, 溫度 ~30, 風扇轉1600rpm.
夜晚用都幾大聲.
有沒有人試過off把風扇.
溫度幾多以下叫安全??
有沒有其他解決辦法??

(780G + 5050e)我用 M-ATX 淨CPU 風扇一把
都係30度左右....1千幾rpm

我都唔覺得嘈

如覺得嘈轉 heatsink 咁可能會更加靜
可參考這個 post http://www.hkepc.com/forum/viewt ... page%3D2&page=4

1600轉應該唔嘈, AMD 把FAN可以去到3000轉....個時就好嘈....

會唔會係其他fan ar?!

我行5000+ 2.2G@1V都唔可以唔用fan

我粒5000+開左cool n quiet 都長期2600rpm
請問點樣set低D fan speed?

我用asrock 780g fullhd 板

原帖由 giantgerald 於 2008-12-27 14:50 發表
我粒5000+開左cool n quiet 都長期2600rpm
請問點樣set低D fan speed?

我用asrock 780g fullhd 板

你可以去官網D/L個OC SOFTWARE, 可以調FAN SPEED

題外話 , 5050e夠力軟解高清嗎

原帖由 kim_168 於 2008-12-27 17:57 發表

5000+我睇高清無線無問題
睇電影就有的去到100%,但都唔疾

原帖由 kim_168 於 2008-12-27 17:57 發表

夠喇
BE2350 都夠

原帖由 byleung 於 2008-12-27 18:52 發表

夠喇
BE2350 都夠

2350系行幾多架?
同2300分別有幾大呢
因為我用緊2300玩緊 linux 末試過睇高清
都想試下

原帖由 chiman127 於 2008-12-27 18:58 發表

2350系行幾多架?
同2300分別有幾大呢
因為我用緊2300玩緊 linux 末試過睇高清
都想試下

2.1GHz
10.5x