$4000升級

依家部機
Q6600(450*8長行中)
MSI P45 Platinum
A-DATA 4GB DDR2-800
藍寶石 4830 DDR3 512M CrossFire(800/1100長行中)
LG DVD-R 22X
Seagate 250GB/16M
Corsair HX620W

依家有$4000
請問如何升級?

原帖由 andy3072005 於 2009-3-13 15:22 發表
依家部機
Q6600(450*8長行中)
MSI P45 Platinum
A-DATA 4GB DDR2-800
藍寶石 4830 DDR3 512M CrossFire(800/1100長行中)
LG DVD-R 22X
Seagate 250GB/16M
Corsair HX620W

依家有$4000
請問如何升級?

你電腦有甚麼用途和希望有那方面的效能提升?
你現在的電腦效能都還很強勁,如果是用來打機最多只需要換張4870或260+(或285)就行了

原帖由 wwwhkntman 於 2009-3-13 15:37 發表

你電腦有甚麼用途和希望有那方面的效能提升?
你現在的電腦效能都還很強勁,如果是用來打機最多只需要換張4870或260+(或285)就行了

4830 CF....換4870....好奢侈

係我就換左粒U先,Q9550咁上下,遲下2張卡唔夠抽先換都未遲
再唔係咪換肥2囉

原帖由 pe86a20b 於 2009-3-13 16:20 發表

4830 CF....換4870....好奢侈

係我就換左粒U先,Q9550咁上下,遲下2張卡唔夠抽先換都未遲
再唔係咪換肥2囉

佢本身已經是cf換當然是換4870cf,$4000玩4870cf和260sli都夠錢(285就不行)
佢cpu已經超到450x8,就算換了cpu效能的提升都不是太大,換gpu比較會明顯少少,由其是對打機來說
不過都還是那句,這台電腦的效能都已經很強勁,不一定要立即花錢升級

噢,唔該各位先
咁我再考慮一下
都係等ati 5xxx出左再算@@(到時應該可以儲到$7000)

cpu 和主板已經相當不錯
ram和硬盤相對主流細左的

如果對遊戲有要求的話 買張好的顯卡就ok

賣左Q6600+MB
$4000+$Q6600+$MB夠買i7 920 + x58 +6G

原帖由 ssky12 於 2009-3-14 21:08 發表
賣左Q6600+MB
$4000+$Q6600+$MB夠買i7 920 + x58 +6G

q6600 2手幾多?
mb2手幾多?
咁又可以諗下bo@@