想用肥龍II 720 唔知用咩板好........

小弟決定試試amd(第一次用)

但唔多識應該用咩板好.....

想要技嘉或者asus,見佢d板又有分 X, GX, FX 咁唔知有咩唔同(x同gx係咪只差別在有冇igp?)

睇到好似最好係SB750....各位師兄唔該幫幫手

筆直1千左右,想要SB750,thanks

如果係mATX (for Antec Fusion)呢?

MAGIC PRO MP-AKGX-M/AM2+ AMD 790GX,M.ATX M/B

DFI LanParty DK 790FXB-M2RSH

原帖由 kkw9394 於 2009-3-24 13:50 發表
小弟決定試試amd(第一次用)

但唔多識應該用咩板好.....

想要技嘉或者asus,見佢d板又有分 X, GX, FX 咁唔知有咩唔同(x同gx係咪只差別在有冇igp?)

睇到好似最好係SB750....各位師兄唔該幫幫手

筆直1千左右,想要SB750,thanks

790GX 全線都係 SB 750
790X 唔一定 (790FX 都唔一定)

790FX CF 時行 16x + 16x
790GX & 790X 則會行 8x + 8x

樓上各師兄講既板耐唔耐用?

因為小弟開唔開4核冇乜所謂,又唔一定要oc,最緊要耐用

原帖由 kazenorin 於 2009-3-24 16:35 發表

790GX 全線都係 SB 750
790X 唔一定 (790FX 都唔一定)

790FX CF 時行 16x + 16x
790GX & 790X 則會行 8x + 8x

咁係咪即係FX係最高級呀?

如果1千度有咩可以選擇呀?

原帖由 kkw9394 於 2009-3-24 20:19 發表

咁係咪即係FX係最高級呀?

如果1千度有咩可以選擇呀?

定位上 FX + SB750 係最高級...

至於邊塊好就幫唔到你
呢排冇乜留意

原帖由 kkw9394 於 2009-3-24 20:17 發表 樓上各師兄講既板耐唔耐用? 因為小弟開唔開4核冇乜所謂,又唔一定要oc,最緊要耐用
MA790XT-UD4P aM3 或 MP GTS AM2