E6750@3.2G --> Q9650@3.6G/i7 920玩GTA4分別大嗎?

現時用E6750@3.2G長行,2G DDR2-1066,GTX295,620W PSU
想問若果升級4核Q9650@3.6G或i7 920,行GTA4會有明顯效能增長嗎?
若果有,Q9650好D定i7 920好d?

會~GTA4好在於核心數目
或者Q8200\8300都會好過你E6750死超爛超

原帖由 PATSY 於 2009-3-26 14:16 發表
會~GTA4好在於核心數目
或者Q8200\8300都會好過你E6750死超爛超

增幅大唔大?
宜家我行1920X1200,MEDIUM,開車時FPS大概2X-3X。

原帖由 jacobslchoi 於 2009-3-26 14:26 發表

增幅大唔大?
宜家我行1920X1200,MEDIUM,開車時FPS大概2X-3X。

我Q66 (OC3.6)+ 4850 512M 1650*1060 最高 都有3X-4X
你話多核心對呢隻GAME 係幾重要

E6750轉Q9650或者i7 920都有好大既效能改善。
只係打機就Q9650喇,好大機會換U就得。

原帖由 LUNG2000LUNG1 於 2009-3-26 14:29 發表

我Q66 (OC3.6)+ 4850 512M 1650*1060 最高 都有3X-4X
你話多核心對呢隻GAME 係幾重要

同樓主一樣~美中不足就係張4850得512MB,開唔晒D野

但係我宜家MB只係P35,有無影響?

用1920X1200 !!!  真係唔知用曬全部而家最高級既料 ,
玩GTA 行1920X1200 (HIGH)有無60FPS
所以我唔換MON......住...

原帖由 jacobslchoi 於 2009-3-26 14:42 發表
但係我宜家MB只係P35,有無影響?

邊隻既P35,我知道MSI既P35 NEO FR可以SET FSB JUMPER.....
I7就算吧LA~CPU+MB+RAM要換,好甘GA

原帖由 PATSY 於 2009-3-26 14:45 發表

邊隻既P35,我知道MSI既P35 NEO FR可以SET FSB JUMPER.....
I7就算吧LA~CPU+MB+RAM要換,好甘GA

係Asus P5K-R咋