你地覺得,我升u好定升display好...

我而家個config
cpu:amd 7750(小超到3.0)
gpu:9600gso
psu:vx 450
你地覺得,我換邊個,效能方面提升得好d?
如換cpu,我想換4 core
換display,我就想換gts 250 or gtx 260+
你地覺得換邊個?
平時用黎打機,多數玩l4d,真3國5,devil may cry
而家e個config,打機有陣時都會lag lag地,如玩真3國5果時,太多冰果時,就會有少少lag
ps:個人prefer換display,mb係mp-akgx-m

換CPU 遊戲效能冇咩增長
換DISPLAY 驚你牛牛唔生性

有冇Budget cc?

原帖由 犯人唔得尊 於 2009-3-28 02:25 發表
換CPU 遊戲效能冇咩增長
換DISPLAY 驚你牛牛唔生性

有冇Budget cc?

1000-1200

1:打機 CPU OR Display Card 二選一,當然是先升級Display Card 對效能曾長較直接,2: VX450 推 gts 250 or gtx 260+ 足夠有餘。

回覆 2# 的帖子

我就係有d驚隻牛頂唔到gtx 260+
但我隻牛就實頂到gts 250
咁9600gso轉gts 250,效能增長有幾大?

原帖由 曼加拉 於 2009-3-28 02:31 發表
1:打機 CPU OR Display Card 二選一,當然是先升級Display Card 對效能曾長較直接,2: VX450 推 gts 250 or gtx 260+ 足夠有餘。

真的?
但我聽人講,個個都話推gtx 260+ 500w先叫安全,得450w會唔會危危地

VX450 12V 有396火,夠有凸。
9600GSO VS GTS250 大約40%曾長。

原帖由 曼加拉 於 2009-3-28 02:38 發表
VX450 12V 有396火,夠有凸。
9600GSO VS GTS250 大約40%曾長。

咁9600gso去gtx 260+,升幅有無60%?

原帖由 yuen0820 於 2009-3-28 02:39 發表

咁9600gso去gtx 260+,升幅有無60%?

正常講差不多,但你粒U可能只有50%以下升幅

咁對我黎講,用gts 250同gtx 260係唔係分別唔大?