請問Phenom X3 720BE夠唔夠推HD4890

如題......thx!!

i guess after OC will be nearly ok~

最初香港出現"推唔起論"好似係前幾代epc既一個vga評測
如無記錯係當時編者用單核+單卡測試正常, 當佢想行sli時, 發現單卡好, 雙卡好, oc埋張卡, 成績戾係差唔多, 先至發表"推唔起論".....
而家又系統又唔係行單核雙卡, 我覺得"推唔起論"好難再出現囉

推唔推得起....... 你可以自己試下cpu速度一樣下測試oc左同無oc張卡既速度, 成績基本無上合理提升就推唔起..........

原帖由 stupid 於 2009-4-10 13:23 發表
如無記錯係當時編者用單核+單卡測試正常, 當佢想行sli時, 發現單卡好, 雙卡好, oc埋張卡, 成績戾係差唔多, 先至發表 ...

最近比較興「推唔晒論」
CPU 快少少, 效能就高好多果種...

回樓主:
應該冇問題

原帖由 stupid 於 2009-4-10 13:23 發表
如無記錯係當時編者用單核+單卡測試正常, 當佢想行sli時, 發現單卡好, 雙卡好, oc埋張卡, 成績戾係差唔多, 先至發表 ...

十幾年前 tnt 已經講緊用pII 300 先至夠推.

原帖由 kazenorin 於 2009-4-10 13:29 發表

最近比較興「推唔晒論」

回樓主:
應該冇問題

不過如果咁講永遠都唔可能推得哂...
我用Q66你話推得哂?
我用P2仲高分啦
用P2推得哂?
我用I7仲高分啦
所以好難有定義話推得哂...

原帖由 乂雲影乂 於 2009-4-10 20:57 發表

不過如果咁講永遠都唔可能推得哂...
我用Q66你話推得哂?
我用P2仲高分啦
用P2推得哂?
我用I7仲高分啦
所以好難有定義話推得哂...

我地考慮既個 rate of performance increase
即係當 CPU 快左, 但整體效能上升不大, 咁就算係「推晒」

New CPU always can 推 new GPU

原帖由 kazenorin 於 2009-4-10 13:29 發表

最近比較興「推唔晒論」

回樓主:
應該冇問題

你的論說好好
唔明點解仲有好多人唔明
720be 推 4890 叫做推到
見議樓主超到 3.3g 以上

need to OC for cpu