等待兩星期的底板,MSI 790FX-GD70

#1 MSI 790FX-GD70 附送周邊

#2 MSI 790FX-GD70 本身

#3 供電組hs / Mrmos隨映
4+1Mrmos供電,據官方聲稱足以應乎140w 的CPU
其中1組供電為HT

#4 I/O板
PS/2 *2
光纖 / 同軸輸出
ESATA*1
SATA+USB 特殊inferface
IEEE1394
6個USB
2個 GIGA LAN
8+1 blu-ray音效

#5 PCI slot
4條pci-e 2.0 16x (pci-e既第1條同第4條行16x,3,5行8x)
2張display卡時 16x /16x
4條為 8x/8x/8x/8x

#5 DDR3 slot
支援最高1333非oc
oc下最高支援2133 ddr3

6組SATA版SB750提供
其中2組藍色sata由唔記得左咩名既chipset提供H/W既 RAID funtion

#7 Quad CrossFireX Support and Adavenced Clock Calibration(???)

#8 (???)
唔知點叫呢組野
由右到左
power , reset , clr cmos , greenpower , dial on/off , dial
msi專利dial,隨時隨地超外頻 lol!!!
另外有自動搵最高外頻既超方便功能係bios,唔識超頻既新手都輕易超頻!

#9 當cm storm sniper 遇上gd70時

#10 無奈...
機箱個背板窿最後都係檔到cpu背板...

#11 v8 + gd70

#12 嘗試...
正打算睇下v8個背板會唔會檔到,因為無咁厚
結果...都係檔到 T_T

#13 當三體合而為一時

依家只係差粒P2 955:smile_46:

正~幾錢~?

原帖由 wanwanar 於 2009-4-13 18:20 發表
正~幾錢~?

買左1490,係漢科訂左 琴日先有貨

幾錢成套野?

原帖由 tommy0605 於 2009-4-13 18:29 發表
幾錢成套野?

仲未買齊
mb - 1490
case - 999
v8 - 409
ocz 600mxsp - 679

最重要都係粒CPU姐

又一件毒物

咩 case 來的,  好似唔錯喎

好毒呀..師兄....

個個都係等緊955//

擋到背板,但係都上到箱架嘛....??