[新玩具] MoDT 動物機

恨玩itx恨o左好耐, 早排賣o左廳果部大牛龜之後終於可以開始搞
單春atom嫌慢得滯, 雙春atom又貴
反正只係用黎做file server同bt, 又唔會睇咩高清
就o係淘寶整o左呢塊asus moca-ar同Core Duo U2500

粒U睇落唔似工程版, 但intel個網又搵唔到呢個Code

後加針腳, d 針腳好似粗o左d, 入socket果下唔係好順

北橋hs(二手)當cpu hs

整甩d陳年散熱貼

機箱用MINIX-LX01(借A-Sir圖一用)

本來想幫襯A-Sir但佢無貨, 點知高登有鋪仲平過佢
唔同鋪可以差成五六十蚊, o係高登買野真係要格清楚個價

RAM同HD都係普通野, 唔講了

完成圖

機箱入面
因為北橋熱量都唔講得笑, 所以mod o左隻陳年k7風扇上去, 至少好過原本隻4cm

CPU-Z圖
Intel個網都係得C0一個Stepping, 我呢粒到底係咩黎...

Win 7 WEI...參考下就好

全機Config
ASUS moca-ar + Intel Core Duo ULV U2500 $683.1
DDR2 512MB x2 舊有物資
Hitachi 1TB 16MB $599
MINIX LX-01 $390
總共: $1672.1

後記1. 部機無rom, 係因為唔知邊度有得買, 反正唔係必要, 唔買
後記2. 塊板得一個3pin, 所以機頂個風扇係無插到, 遲d要買返個splitter
後記3. 之前有ching拗過Lan o既問題...我手上呢塊係Intel, 唔係HP講o既蟹

謝謝觀賞

is this board any good??

adore........

不過我都好想知道可唔可以軟解高清HD JADE

原帖由 byleung 於 2009-6-4 01:04 AM 發表
不過我都好想知道可唔可以軟解高清HD JADE

無高清手指試...

個機箱好型

搵usb rom

張散熱換下小魚兒會好好多

原帖由 hin618 於 2009-6-4 01:21 AM 發表
搵usb rom

唔用ge時候又唔知放邊度好