想請教SLI 同 Display問題

小弟本身打算用 MSI X58 Pro SLI + 4850 or 4870
但岩岩去睇SLI support list (http://tw.slizone.com/page/slizone_learn.html),
佢大部份都係support GeForce類

如是者我應該用邊隻Display 代替? 定係我get錯?

Thx

MSI 果d底板好似係support ati 交火多

SLI 係 for N 記,用 A 記 咪行 Crossfire 囉!名黎咖啫,異曲同工!

如果我冇估錯 SLI 板應該 crossfire 同 SLI 都支援
如果我選48xx series 姐係用 Pro E 都夠 @@ ?

原帖由 nikkrocat 於 2009-6-7 03:27 發表
如果我冇估錯 SLI 板應該 crossfire 同 SLI 都支援
如果我選48xx series 姐係用 Pro E 都夠 @@ ?

冇錯!

原帖由 nikkrocat 於 2009-6-7 03:27 AM 發表

硬件層面上, 係
但軟件層面上, 需要經過認證既板/chipset先行到sli或crossfire, 通常, 非全部, 要行crossfire首要只能amd/intel chipset, 行sli首要只能nvidia chipset,
詳細係點唔講
係以你目標MSI X58 Pro SLI黎講, 可support sli或crossfire

原帖由 nikkrocat 於 2009-6-7 02:55 發表
小弟本身打算用 MSI X58 Pro SLI + 4850 or 4870
但岩岩去睇SLI support list (http://tw.slizone.com/page/slizone_learn.html),
佢大部份都係support GeForce類

如是者我應該用邊隻Display 代替? 定係我get錯?

Thx

第1:ATI既雙卡叫CF,NV既雙卡叫SLI
第2:HD48XX係ATI既
第3:你係想行單卡定雙卡
第4:你都係唔好自己攪啦,搵人幫你啦
第5:雖然冇咩關係,不過你真係04年註冊
:funk:

原帖由 mh使者 於 2009-6-7 10:37 發表

haha~最尾o個句笑左
應該sli同cfx都support, 唔係問題

原帖由 mh使者 於 2009-6-7 10:37 發表

好多年冇掂過H/W la (我部機用左成7-8年了)... 我做S/W 的...
04年註冊.. 不過唔係咩都知....係度問得都係想搵人幫手姐~

回覆 9# 的帖子