隻牛發出高頻噪音, 通常係壞乜?

隻牛係ST 350W, 最近越來越嘈, 就算熄左機都會發出高頻既聲....
有冇師兄知隻牛衰D乜?

好多7仔都有呢個問題
我個隻350響左一段日子後靜靜的離開人世
我朋友隻420雖然未死,BUT OUTPUT嚴重不足,之後叫佢換I8牛

原帖由 zerolamhk 於 2009-6-10 01:23 發表
好多7仔都有呢個問題
我朋友隻420雖然未死,BUT OUTPUT嚴重不足,之後叫佢換I8牛

笑咗

原帖由 zerolamhk 於 2009-6-10 01:23 AM 發表
好多7仔都有呢個問題

我隻7仔420之前又系咁發出高頻噪音
跟手比呢到某位整牛既會員整完家下正常番

原帖由 toro 於 2009-6-10 01:48 AM 發表

我隻七升420之前又系咁發出高頻噪音
跟手比呢到某位整牛既會員整完家下正常番

知唔知咩問題會有高頻音

原帖由 zerolamhk 於 2009-6-10 01:23 AM 發表
好多7仔都有呢個問題

呢隻係我第2隻識響既7仔....
另一隻用左3年就響, 呢隻只係用左兩年多D....
呢部機本身都唔係成日開, 平均一星期都用唔夠20個鐘.... 咁快就咁嘈...
依家反而要用一隻用左4年既delta ap 420w老牛來頂檔...
不過見隻7仔個樣仲咁新, 又冇乜塵, 又唔係唔著, 就咁掉左佢太浪費.... 所以睇下有冇辦法自己換野...

原帖由 tc888 於 2009-6-10 07:16 AM 發表
如果係ST350BKV 多數係爆cap
http://global.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1060759

有3粒cap脹左...
不過可能仲有其他野壞...
兩粒大水桶表面冇事, 今晚他下佢地剩返幾多uf先...

或者也同牛風扇有關!

原帖由 kennywoodman 於 2009-6-10 06:17 PM 發表
或者也同牛風扇有關!

肯定同風扇冇關